Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 192
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Tražimo sankcioniranje Šešelja

Hrvatska uputila oštar prosvjed Srbiji zbog paljenja zastave u Beogradu

Ministarsvo vanjskih poslova
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
06.08.2015.
u 13:33

"Izjave predsjednika Srbije Nikolića smatramo potpuno netočnima te uvredljivima, nedopustivima i neodgovornima", poručili su iz Ministarstva.

Ministarstvo vanjskih i europskih poslova uputilo je oštar prosvjed otpravnici poslova veleposlanstva Republike Srbije u Republici Hrvatskoj Bosi Prodanović, izvijestili su iz Ministarstva.

Predan joj je zahtjev da Vlada Srbije što prije sankcionira one koji su jučer pred hrvatskim veleposlanstvom u Beogradu palili hrvatske zastave. Pomoćnik ministrice vanjskih poslova Željko Kuprešak kazao je Bosi Prodanović da je "apsolutno nedopustivo da optuženi ratni zločinac Šešelj, s nekolicinom svojih pristaša i neometan od policije, jučer ponovno pred Veleposlanstvom Republike Hrvatske u Beogradu pali hrvatsku zastavu te svojim izjavama podsjeća na retoriku iz devedesetih".

Nikolićeve izjave su uvredljive, nedopustive i neodgovorne

Kazao je da takve izjave "osuđujemo i potpuno odbacujemo". "Još jednom se pokazuje da izjave optuženih ratnih zločinaca, osim što u prvom redu štete Srbiji, nanose štetu regionalnoj suradnji, odnosima država u regiji i njihovu europskom putu", rekao je pomoćnik ministrice, izvijestili su iz Ministarstva.

Kazao je i da "događaji koji su prethodili incidentu također nisu pridonijeli smirivanju situacije te racionalnom i odgovornom djelovanju, a govori visokih dužnosnika Republike Srbije kontraproduktivno djeluju na normalizaciju odnosa između zemalja".

"U tom kontekstu, izjave predsjednika Srbije Tomislava Nikolića da Hrvatska Olujom slavi pobjedu i dan kad je obnovljena država koja je ostala od Pavelića, a bila priznata jedino od Hitlera, smatramo potpuno netočnima te uvredljivima, nedopustivima i neodgovornima", izvijestili su iz Ministarstva.

>>Vojislav Šešelj u Beogradu opet palio hrvatsku zastavu

Komentara 152

BL
bellator luminis
13:43 06.08.2015.

Zar taj šešelj nije trebao biti isporučen za Hagg? Srbima se ne čudim oni uvijek tjeraju po svom i neće ga isporučiti nikad ali Europska unija ha, ha...koja smješna organizacija kad se samo sjetim koliko su licemjeri nas tlačili za Gotovinu a ovaj opančar im kenja po glavi i ni da zucnu....

Avatar mrado88
mrado88
13:45 06.08.2015.

neka četkice samo cvile...jedino to i znaju.....

Avatar jumanji
jumanji
13:43 06.08.2015.

kaj ocekivati od njih?Ovaj seselj je zlocinac a nikolic i vucic njegovi kumovi. prokletnici

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije