Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 17
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Spontano se okupili

Splitski branitelji prosvjedovali pred zgradom Policijske uprave, dio otišao u Zagreb

prosvjed branitelja, split
Foto: Ivo Čagalj/Pixsell
1/7
29.05.2015.
u 08:48

– Žalosno je što se hrvatski branitelji od policije moraju skrivati u crkvi! – rekli su branitelji Marku Serdareviću, načelniku PU koji je sinoć razgovarao s njima

Splitski su se branitelji, ogorčeni ponašanjem policije prema njihovim kolegama u Zagrebu, sinoć spontano okupili pred prostorijama Udruge veterana 4. gardijske brigade u Ulici Ruđera Boškovića.

Skupina od njih 150-ak iza 23 sata došla je pred zgradu Policijske uprave prosvjedovati zbog intervencije na Trgu Svetog Marka. Tražili su razgovor s načelnikom Markom Serdarevićem koji je odmah došao.

– Žalosno je što se hrvatski branitelji od policije moraju skrivati u crkvi! – poručili su mu i nakon kraćeg razgovora se razišli. Istodobno, dio branitelja vlastitim automobilima krenulo je put Zagreba dati podršku svojim suborcima.

Branitelji koji su krenuli autobusom iz Slavonskog Broda dati podršku svojim suborcima na Markovu trgu, njih oko 60, stigli su u Zagreb oko dva sata iza ponoći, pišu 24 sata.

Branitelji su po dolasku u Zagreb došli u braniteljski šator u kojemu hrvatski branitelji prosvjeduju 222 dana.

O prosvjedu branitelja na Markovu trgu čitajte ovdje.

>> Đuro Glogoški: Ne primi li nas premijer, ostajemo ovdje. Čekat ćemo koliko treba

Komentara 23

Avatar CorleoneMichael
CorleoneMichael
09:02 29.05.2015.

Bravo za Split... Podrška stiže iz svih krajeva Hrvatske...

PO
povijest195
09:19 29.05.2015.

Branitelji, narod je uz vas! Hvala vam sto opet branite nasu drzavu! Hvala vam i slava! Ako bude potrebno dolazimo svi iz raznih krajeva Hrvatske!

LA
Laras
09:37 29.05.2015.

Sramotno je ovo što su hrvatski branitelji doživjeli..dno dna

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije