Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 153
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sumnjiva i majka

Socijalna radnica pod istragom zbog smrti dvogodišnjakinje?

policija
Foto: Hrvoje Jelavić/PIXSELL
05.11.2013.
u 10:26

Djelatnica Centra istražuje se jer je ustanovljeno da je Centar dobio više prijava o problemima i nasilju u ovoj obitelji. Iako su od njih zatraženi pomoć i intervencija, djelatnica navodno nije odradila svoj posao.

Majka dvogodišnje djevojčice iz riječkog Turnića koju su prošle srijede mrtvu pronašli djelatnici Hitne službe pod istragom je zbog nepružanja pomoći i zlostavljanja djeteta, javlja Novi list te piše da se istraga o smrti proširila i na djelatnicu Centra za socijalnu skrb koja je bila zadužena za obitelj.

Dok se čekaju toksikološki nalazi koji će pokazati uzrok smrti djevojčice, majci koja je uputila poziv u pomoć sada prijeti uhićenje. Djelatnica Centra istražuje se jer je ustanovljeno da je Centar dobio više prijava o problemima i nasilju u ovoj obitelji. Iako su od njih zatraženi pomoć i intervencija, djelatnica navodno nije odradila svoj posao.

Komentara 4

MA
MalaaVilaa
14:55 07.11.2013.

novinari sramite se. brišete komentare u kojima se navodi situacija u sustavu socijalne skrbi. još jednom ću ponoviti, a vi opet obrišite: ovakve tragedije ne događaju se zbog nemara socijalnih radnika, već zbog nedostatka istih u sustavu. 1 socijalni radnik odrađuje posao za 3 socijalna radnika kojih u Centrima diljem Hrvatske nedostaje nekoliko stotina. O svemu tome je upoznata i ministrica, samo novca za zapošljavanje nema, ali za osnivanje raznih agencija se ima. Pozivam sve koji pljuju po socijalnim radnicima da dođu 5 dana raditi u Centar na odjel za djecu, obitelj i mlade. Pobjeći će vrišteći glavom bez obzira i nakon toga će im trebati mjesec dana psihoterapije. Nemate pojma o čemu pištete, a novinarstvo vam je na najnižim granama.

Avatar Vuglec
Vuglec
11:39 05.11.2013.

Do kada će se tolerirati nerad, bezakonje i diskriminacija u centrima za socijalnu skrb koji za posljedicu imaju ne samo upropaštenu budućnost djece i roditelja, već u zadnje vrijeme svjedočimo i smrti djece!? Do kada će se u centrima za socijalnu skrb šikanirati roditelji, većinom očevi!?

ZA
Zarezani
07:03 31.12.2014.

Novinari opet vješaju Pedra. Zašto ne napadaju Policiju koja je zadužena za nasilje (malo sutra, kada ih se boje) a što reče prethodnica, neka ta nadobudna "gusarska" pera sjednu malo u Centar gdje se radi sa sa tim jadnicima i nasilnicima pa će drugačije pisati. Novinarstvo nam je kukavičko i pokvareno kako nikada nije bilo. A i naša dična Ministrica bi se morala primiti posla i stvoriti uvjete za normalan rad Centara u kojima se rade, garantiram, najteži poslovi društvu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije