Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Razgovor sa Silajdžićem

Snimka Komšića iz 2006. viralni hit: 'To će Hrvatima ogaditi BiH!'

Silajdžić i Komšić
Foto: Screenshot
1/2
12.10.2018.
u 14:40

Silajdžić u snimci sugovorniku Komšiću objašnjava problematiku koja je aktualna upravo ovih dana nakon što je Komšić postao članom Predsjedništva BiH iz reda hrvatskog naroda.

Snimka emisije iz 2006. godine u kojoj su gostovali istaknuti političari iz BiH, Haris Silajdžić i Željko Komšić, viralni je hit koji je zapalio društvene mreže.

Video prikazuje razgovor dvojice političara tijekom kojeg Silajdžić sugovorniku Komšiću objašnjava problematiku koja je aktualna upravo ovih dana nakon što je Komšić postao članom Predsjedništva BiH iz reda hrvatskog naroda.

Njegov izbor kao hrvatskog predstavnika izazvao je negodovanje mnogih Hrvata u BiH budući da je Komšić postao članom Predsjedništva nakon njihova preglasavanja od strane Bošnjačkih glasača. Stoga, je jučer u Mostaru održan i veliki prosvjed kojim su organizatori poslali poruku o preglasavanju Hrvata u BiH.

Video - Silajdžić i Komšić o uzurpiranju hrvatske glasačke volje 2006. godine

- Smatram da, ako živimo u sistemu etničkog predstavljanja te ako Bošnjaci biraju bošnjačkog predstavnika, a Srbi srpskog predstavnika, nije pravedno prema Hrvatima da netko za njih bira njihovog predstavnika. Smatram da je to opasno za BiH i da će to građanima hrvatske nacionalnosti ogaditi BiH. A to može dovesti do toga da Hrvati traže treći entitet - kazao je Silajdžić dok mu je Komšić, nezadovoljan onime što čuje, želio nešto proturječiti.

Snimka se u tome trenutku prekida, a mnogi korisnici na Facebooku su ostavljali ovakve poruke:

- Lijepo mu je čovjek objasnio prije nekih 12 godina.

- Đe ga nađe, bravo!

- Ništa nemam ni za dodati, ni za oduzeti.

- Gledam ovo već neko vrijeme i razmišljam što to Komšiću nije bilo jasno.

Komentara 112

MI
Misko2
15:00 12.10.2018.

Zapravo, Komsic radi uslugu Hrvatima, sada ce se pokrenuti.

BI
bijelo
15:06 12.10.2018.

Samo da bude svima jasno. Ovaj haris je velikobosnjak kojeg je medunarodna zajednica sklonila u stranu radi radikalnih pogleda a ipak je bolje svatio neke stvari bolje nego nasi mesici, racani...

PP
pp
15:12 12.10.2018.

Smatram da, ako živimo u sistemu etničkog predstavljanja te ako Bošnjaci biraju bošnjačkog predstavnika, a Srbi srpskog predstavnika, nije pravedno prema Hrvatima da netko za njih bira njihovog predstavnika. Smatram da je to opasno za BiH i da će to građanima hrvatske nacionalnosti ogaditi BiH. A to može dovesti do toga da Hrvati traže treći entitet - kazao je Silajdžić dok mu je Komšić, nezadovoljan onime što čuje, želio nešto proturječiti. --- Eto. Sve objašnjeno.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije