Naslovnica Vijesti Svijet

Veliki prosvjed u Mostaru: Komšić nije naš predsjednik

Prosvjed je završio paljenjem svijeća ispred Ureda hrvatskog člana Predsjedništva BiH
11. listopada 2018. u 20:32 317 komentara 24724 prikaza
Prosvjed u Mostaru
Foto: Vecernji.ba
Pogledajte galeriju 1/10

U Mostaru je održan veliki prosvjed koja je organizirala Hrvatska mladost iz BiH, R.I.P. DEMOCRACY BiH naziv je velike prosvjedne šetnje kojom je Hrvatska mladost poslala poruku cijelom svijetu o preglasavanju Hrvata u BiH, javlja Večernji.ba.

Željko Komšić Željko Komšić: 'Ja sam Hrvat i na to sam ponosan. Ne dam na to i ljuto ću to braniti'

U pozivu na ovaj mirni provjed ili prosvjednu šetnju stajalo je: Svi koji smatraju da je izborom Komšića za hrvatskog člana Predsjedništva ponižen hrvatski narod neka dođu podržati MIRNU i DOSTOJNU PROSVJEDNU ŠETNJU.

[video: 27228 / Prosvjed u Mostaru]

"Hrvatice i Hrvati, vrijeme je da se reagira na opetovano gaženje demokracije u vidu preglasavanja Hrvata i izbora za hrvatskog člana Predsjedništva osobe koja je izabrana bošnjačkim glasovima".

Poziv na prosvjed je urodio plodom i odazvalo se nekoliko tisuća Hrvata iz Mostara, ali i iz čitave BiH koji su došli u grad na Neretvi podići svoj glas protiv nepravde, piše Hercegovina.info.

Stjepan Mesić Stjepan Mesić: 'Prigovor da Hrvati nisu izabrali Željka Komšića ima samo jedan nedostatak'

Prosvjed je krenuo od Sveučilišta u Mostaru do Ureda Hrvatskog člana Predsjedništva BIH, a polaganjem svijeća okupljena mladost i Hrvati iz BiH iskazali su svoje nezadovoljstvo izborom Željka Komšića za Hrvatskog člana predsjedništva.

- Današnjim prosvjedom želimo dati do znanja svima u BiH kako postoje mladi ljudi koji žele da se poštuju njihovi interesi, njihovi zahtjevi, ako se želi dobro Bosni i Hercegovini - kazao je u izjavi za medije student Pravnog fakulteta, Petar Ćavar, prenosi Pogled.ba.

[video: 27229 / Prosvjed u Mostaru]

Bivši student Pravnog fakulteta Sveučilišta u Mostaru Danijel Jurić kazao je kako je na ovom prosvjedu samo jedan od nezadovoljnih građana.

- Nas većinu ovdje sigurno najviše zabrinjava način na koji je Komšić izabran za hrvatskog člana Predsjedništva. Činjenica je da Hrvati u svojoj velikoj većini nisu glasovali za Komšića, on je na funkciju koju trenutno obnaša izabran glasovima većinski bošnjačkog naroda - izjavio je Jurić, prenosi Fena.

Željko Komšić Miro Bošnjak Komšić priznao da nema legitimitet kod Hrvata, Bošnjaci mu objavili pobjedu

Dodaje kako Komšić svojim izjavama ne doprinosi međuljudskim odnosima i suradnji između tri konstitutivna naroda u BiH.

- Smatramo da gospodin Komšić svojim ponašanjem, prije svega stvaranjem neke atmosfere straha, nekakve atmosfere sukoba između naroda i stvaranjem svojevrsnog sukoba i animoziteta prema Republici Hrvatskoj i Republici Srbiji zapravo neće doprinijeti nikakvom poboljšanju međunacionalnih odnosa u BiH - kazao je Jurić, prenosi Večernji.ba.

Glasnogovornica Studentskog zbora Sveučilišta u Mostaru Gabrijela Arapović kazala je kako će odbiti ponudu Željka Komšića u vezi ustupanja na korištenje zgrade bivšeg člana hrvatskog Predsjedništva Dragana Čovića sveučilištima u Mostaru.

Dragan Čović Zbog Komšića 'Čović će žešće krenuti zahtijevati definiranje trećeg entiteta u BiH'

- Ukoliko ponuda od Komšića stvarno dođe do nas, morat ćemo je odbiti. Mislimo da nam nije potreban Željko Komšić kako bismo razvili suradnju, jer suradnja između Sveučilišta u Mostaru i Univerziteta Džemal Bijedić u Mostaru postoji već mnogo godina i nije nam potrebna dodatna poveznica - istaknula je Arapović.

 

VIŠE JE MANJE
Torbice kao izraz stila – ove sezone u modi su upečatljivi komadi

A1 izdvaja za Vas

 • JohnConnor:

  Posto Bosnjaci imasju kompleks Srba od zadnjeg rate zele pod svaku cijenu da namire od Hrvata ono sto su izgubili od Srba.

 • JohnConnor:

  Bosnjaci, sa islamskim svijetom iza ledja, su toliko uvjereni u svoju pobjedu da se samo dvoume da li da BiH pretvore u kalifat ili islamsku republiku.

 • Avatar HKNKRZ
  HKNKRZ:

  Podrška Hrvatskom narodu u Hrvatskom gradu Mostaru i cijeloj Bosni i Hercegovini zemlji Hrvata.