Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nisu naveli razloge

Smjene na HRT-u: Razriješen Saša Runjić, Jozo Barišić imenovan za ravnatelja programa

Jozo Barišić
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL
09.03.2016.
u 15:20

Na HRT-u ne navode razloge razrješenja dosadašnjeg ravnatelja programa Saše Runjića

Vršitelj dužnosti glavnoga ravnatelja Hrvatske radiotelevizije (HRT) Siniša Kovačić imenovao je Jozu Barišića vršiteljem dužnosti ravnatelja Poslovne jedinice Program HRT-a, nakon što je s te dužnosti razriješen Saša Runjić, priopćila je javna radiotelevizija

Barišić je dugogodišnji urednik i novinar u Informativnome programu Hrvatske televizije (HTV) u koji je došao nakon audicije 1993. Kao novinar, reporter, urednik i voditelj radio je u brojnim emisijama Informativnoga programa HTV-a, među kojima su Zagrebačka panorama, Dnevnik, Krupni plan, TV parlament, Hrvatska uživo i druge.

U kratkoj obavijesti HRT-a ističe se i da je Barišić kao odgovorni urednik sudjelovao je u različitim posebnim projektima HTV-a, poput obilježavanja obljetnice vojno-redarstvene akcije Oluja, obljetnice pada Vukovara, praćenja izbora i dolaska Pape u Hrvatsku.

Diplomirao je na Fakultetu političkih znanosti Sveučilišta u Zagrebu. Bio je sudionik Domovinskoga rata te član Programskoga vijeća HRT-a iz redova zaposlenika.

Na HRT-u ne navode razloge razrješenja dosadašnjeg ravnatelja programa Saše Runjića, no prema Statutu HRT-a, svaki član Ravnateljstva može biti razriješen, između ostaloga, ako to sam zatraži, ako ne postupa prema zakonskim propisima i općim aktima HRT-a te ako nesavjesnim radom prouzroči materijalnu ili financijsku štetu ili svojim ponašanjem narušava ugled HRT-a, odnosno nesavjesno obavlja svoje dužnosti.

Runjić je jučer na sjednici Programskog vijeća preuzeo punu odgovornost za prošlotjedni 45-minutni izravni prijenos konferencije za novinare bivšeg glavnog ravnatelja Gorana Radmana na HTV4, što je Programsko vijeće proglasilo programskim propustom javne radiotelevizije. Razriješeni ravnatelj programa Runjić danas nije bio dostupan za komentar.

>> Tko postaje bivši, a tko će preuzeti ključne ravnateljske i programske funkcije na HRT-u

Komentara 35

DU
Deleted user
15:37 09.03.2016.

A je mi ga ža!

BI
Binga01
15:32 09.03.2016.

"Na HRT-u ne navode razloge razrješenja dosadašnjeg ravnatelja programa Saše Runjića" Prepišu Radmanova razrješenja i pogledaju kako su njihovi prethodnici dobili "nogu" i sve će biti jasno.

Avatar Oasis
Oasis
15:48 09.03.2016.

Dobro jutro pjevaju ptice, dobro jutro zlatne ravnice. Dobro jutro široke gore, dobro jutro najljepše more. Dobro jutro moja jedina, moja predivna, moja prelijepa zemljo Hrvatska.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije