Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 167
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Stegovni postupak protiv Deana Savića

Smijenjen voditelj Službe organiziranog kriminaliteta

Dean Savić
Foto: Nikola Čutuk/PIXSELL
1/3
23.12.2017.
u 11:14

Iz MUP-a nisu htjeli precizirati zašto je Savić udaljen, već su samo naveli da će disciplinski sud odrediti kad će se provesti rasprava

Voditelj Službe organiziranog kriminaliteta policijskog USKOK-a Dean Savić 13. prosinca udaljen je iz službe. Pet dana kasnije prvostupanjskom disciplinskom sudu u Zagrebu MUP je podnio zahtjev da se protiv njega pokrene stegovni postupak zbog “odbijanja izvršenja zadaće, ako za to ne postoje opravdani razlozi” te “nedoličnog ponašanje u službi ili izvan službe, kada šteti ugledu službe”.

Službeni je to odgovor zašto je Savić – diplomirani kriminalist te doktor politologije koji je u SAD pohađao Nacionalnu akademiju FBI-a, a u Njemačkoj Europski centar za sigurnosne studije “George C. Marshall” te bio u mirovnoj misiji u Afganistanu – “odletio” iz službe. Što to Savić nije htio napraviti i kako je osramotio odoru, u MUP-u ne preciziraju, već navode samo da će “disciplinski sud odrediti kada će se provesti rasprava”.

Međutim, prema informacijama kojima raspolaže Večernji list, Savićev je krimen taj što je podnio kaznenu prijavu protiv Vitomira Bijelića, bivšeg načelnika Uprave kriminalističke policije kojeg je bivši ministar unutarnjih poslova Vlaho Orepić smijenio s te funkcije nakon krađe zlatnih poluga iz sefa u Policijskoj upravi zagrebačkoj.

Savić je navodno prijavu odlučio podnijeti na svoju ruku, nakon što je policija s Državnim odvjetništvom imala sastanak na temu sadržaja prijave i na kojem je zaključeno da osnova za njezino podizanje nema. Međutim, bivši voditelj Službe organiziranog kriminaliteta očito je smatrao da nisu u pravu i prijavu je odlučio poslati po dostavljaču pa tako odaslani podnesak koji je dobio urudžbeni broj nije mogao “nestati”, odnosno navodno bijesni poziv Savićeva nadređenog Željka Prše ga nije mogao zaustaviti.

Za što Savić točno tereti Bijelića, u MUP-u nam nisu željeli odgovoriti, a mobitel smijenjenog šefa danima je isključen.

Ime Vitomira Bijelića ovih se dana spominje u nekoliko kombinacija budućeg ustroja MUP-a, a u svakoj mu je namijenjena savjetnička uloga, bilo ministra Davora Božinovića ili glavnog ravnatelja policije Nikole Miline, a neki ga vide na čelu Savjeta ministra koji će se prvi put u nas ustrojiti.

>> Ovo su mjeta koja baš nitko ne smije vidjeti preko Google Mapsa

 

Komentara 19

GU
Gustirna
11:35 23.12.2017.

A kako bi bilo da se malo pozabavite svjedocenjima bivseg sefa policije knin koji je preko sefa dobivao protuzakonita naredjenja od politicara iz zagreba da proganja branitelje..

Avatar Tom Tornado
Tom Tornado
11:21 23.12.2017.

Komentar cu vam poslat postom......

GU
Gustirna
11:40 23.12.2017.

Je li to onaj vitomir sto u nekoliko godina nije pronasao tko je od orjunasa nacrtao svastiku na poljudi ili snimku kamere kada je smrskan mozak branitelji pajicicu..nije vrag da je rakija kriva sto je netko unistio snimku....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije