Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POLITIČKI RAT U VARAŽDINU

´Službeni vozač svakodnevno je vozio Habuša na posao´

Goran habuš
Foto: Marko Jurinec/PIXSELL
10.06.2014.
u 15:47

A kako bih trebao ići na posao? Zar mi je gubitkom vozačke prestao mandat gradonačelnika? Pa imam pravo na službenog vozača - komentar je gradonačelnika Habuša

Nakon što je u ponedjeljak u javnost procurila sumnja da je dogradonačelnica Varaždina Natalija Martinčević službenim gradskim automobilom išla u posjete Radimiru Čačiću u Valturu, nije dugo trebalo
čekati na povratni udarac. Martinčevićku je policiji prijavila "grupa poreznih obveznika", a grupa, ironično, istog imena, odmah je prijavila i gradonačelnika Gorana Habuša.

- Članovi naš male grupe imali su prilike gotovo godinu dana pratiti kako gradonačelnik Habuš, kada je bio bez vozačke dozvole, koja mu je oduzeta zbog izazivanja prometne nesreće u pijanom stanju, koristio ne samo službeno vozilo grada Varaždina već i službenog vozača. Naime, naši su članovi svjedočili kako je vozač svako jutro dolazio po gradonačelnika Habuša pred njegovu privatnu kuću i vozio ga na posao, s posla i prema potrebi i ostala mjesta, među kojima i u njegov vinograd u Babincu. Isto tako, brojni će roditelji 6. Osnovne škole rado posvjedočiti da je čak i gradonačelnikovu djecu u školu i iz škole vozio gradski vozač u službenom automobilu - pišu u prijavi Policijskoj upravi varaždinskoj te dodaju da imaju i fotografije koje će potkrijepiti "neviđenu zloupotrebu sredstava grada Varaždina i poreznih obveznika".

Goran Habuš komentirao je prijavu za Večernji list.
- A kako bih se ja trebao voziti na posao dok nisam imao vozačku? Zar mi je njenim gubitkom prestao mandat gradonačelnika? Imam pravo na službenog vozača. On me često vozi, npr. u Zagreb i drugdje, i sad kad nazad imam vozačku - kratko je komentirao navode iz prijave.

Podsjetimo, Goran Habuš (HNS) nedavno je razvlastio svoju zamjenicu Nataliju Martinčević, oduzevši joj gotovo sve ovlasti i sredstva za rad, jer je otišla za Radimirom Čačićem te je izbačena iz HNS-a. No, za Večernji list tvrdi da ne stoji iza prijave N. Martinčević.

- No pokrenuo sam reviziju, da utvrdimo je li to točno. Istina je da je takav podatak o ENC-u mogao doći samo iz gradske uprave, no to nije učinjeno na moj nalog. Znate i sami da cure podaci posljednjih godina na
sve strane - kaže.

>>Službenim vozilom išla u posjet Čačiću?

Komentara 10

TV
tv5378
16:34 10.06.2014.

A kako bih se ja trebao voziti na posao..... -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Sto Varazdin nema javni prijevoz?

MI
Mirnadob
16:16 10.06.2014.

Sve su to "postene sranke"koje rade "samo" za dobrobit naroda,odnosno,svoju dobrobit.Iskoro ce izbori,birajte ih opet.

DA
dado38
22:59 10.06.2014.

Nije ga stalno vozio službeni vozač, vozio se MAJSTOR i sam. I to bez vozačke !!! Ipak je on gradonačelnik, nitko mu ništa ne može!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije