Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NESPORAZUM U BOLNICI

Slučaj u Zaboku: Javili im da im je baka preminula, a kad su na dan sprovoda došli po nju, imali su što vidjeti

U Općoj bolnici Zabok došlo je do prodora koronavirusa
Foto: Matija Habljak/PIXSELL
1/2
05.07.2021.
u 15:58

Baki nisu niti govorili što se dogodilo, a iz bolnice su pojasnili kako je došlo do zamjene imena

Bizarna priča dogodila se proteklog vikenda kada su obitelj iz Andraševca iz bolnice u Zaboku nazvali djelatnici kako im priopćili da im je baka preminula. U ponedjeljak su došli po tijelo kako bi mogli obaviti već dogovoreni sprovod, da bi baka bila živa i zdrava u bolnici. 

-  Čuli smo sestru kako nekom preko telefona govori 'da će im netko to sad morati objasniti'. Na kraju su nas pozvali na odjel, ispričala je za Dnevnik.hr Martina Grabušić (21). 

Njena baka završila je u bolnici prije dva tjedna zbog problema s gušteračom. Kako govori Martina, posjete im nisu bile dozvoljene, a preko telefona su im djelatnici govorili cijelo vrijeme da je baka uz manje poteškoće relativno dobro, dok ih u subotu nisu nazvali da je preminula. Obitelj je pripremila sprovod, raka je već bila iskopana, a u ponedjeljak u 8 ujutro stigli su po tijelo u bolnicu.

- Primila nas je liječnica, rekla da se ispričava, ali da je naša baka živa. Mama se odmah rasplakala i povikala da će ih tužiti, prepričava događaje koji su se odvili jutros.

- Morala sam ići odljepljivati osmrtnice. Neke ljude smo obavijestili što se dogodilo. U 16 sati, za kad je zakazan sprovod, otići ću na groblje. Iako sam osmrtnice skinula, lijepila sam ih u subotu, stigli su ih ljudi vidjeti, nadodala je Martina te kazala kako se sprovod trebao održati u 16 sati te je sve bilo pripremljeno.

Baki nisu niti govorili što se dogodilo, a iz bolnice su pojasnili kako je došlo do zamjene imena

- Ne osporavamo da je u slučaju jedne pacijentice obitelji, nažalost, proslijeđena pogrešna informacija te su odmah po saznanju o incidentu poduzete radnje utvrđivanja svih relevantnih činjenica, koje su u tijeku. Realno je pretpostaviti kako je do pogreške došlo zbog činjenice da su na istom odjelu boravile dvije osobe istog roda s istim prezimenom, od kojih je jedna preminula i obitelj je o tome pravovremeno obaviještena, ali je nenamjernom pogreškom dežurnog liječnika i obitelji druge, živuće osobe prenesena pogrešna informacija o smrti, kazali su.

VIDEO Užas u Podravini: Gazda imanja čak 28 godina držao roba i prisiljavao ga na težak fizički rad

Ključne riječi

Komentara 6

AR
arwin
16:30 05.07.2021.

Pa i prošle godine su pomiješali preminule....isto su bili u novinama. Baš se pitam da im i terapije nisu pobrkali...ako ljude svako malo pomiješaju gdje neće papire i sitne tabletice....A je to bolnica,

MI
mica1111
16:12 05.07.2021.

Dobro,već su raspodjelili i posvađali se oko bakine imovine. Sad će to malo još pričekati!

Avatar Upitnik30
Upitnik30
16:29 05.07.2021.

Greške se događaju. Ovisno na kojem radnom mjestu radiš posljedice mogu biti veće. Nitko ne može nadoknaditi emotivni šok (iako bi se dala izračunati cifra), ali trebali bi dobiti financijsko obeštećenje ili da sve troškove sprovoda jednog dana plati bolnica. "Sorkač" nije dovoljno.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije