Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 144
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NA PROMATRANJU

Luksemburški premijer u bolnici zbog COVID-a 19, cijepio se u svibnju

European summit in Brussels
Foto: POOL/Reuters/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL
1/3
04.07.2021.
u 18:24

Nijedan se sudionik samita nije smatrao njegovim bliskim kontaktom budući da su bile poštivane sve epidemiološke mjere

Luksemburški premijer Xavier Bettel u nedjelju je primljen u bolnicu na 24 sata na promatranje "iz opreza", tjedan dana nakon što je bio pozitivan na testu na koronavirus, a napravit će mu se i neke dodatne pretrage, objavila je vlada u priopćenju.

Xavier Bettel (48) počeo je 27. lipnja desetodnevno razdoblje izolacije, manje od 48 sati nakon europskog samita u Bruxellesu gdje je susreo druge europske čelnike.

Tada je imao samo lakše simptome poput povišene tjelesne temperature i glavobolje.

Nijedan se sudionik samita nije smatrao njegovim bliskim kontaktom budući da su bile poštivane sve epidemiološke mjere, objavila je tada luksemburška vlada.

Xavier Bettel je dobio prvu dozu cjepiva AstraZenece 6 svibnja.

Luxembourg, zemlja od 630.000 stanovnika smještena između Njemačke, Belgije i Francuske, već se deset dana suočava s povećanim brojem zaraženih.

U subotu, za kada postoje zadnji podaci, bilo je 136 novozaraženih, što je broj koji je zadnji put bio zabilježen polovicom svibnja.

VIDEO Što je zapravo delta soj koronavirusa i koliko je opasan?

Komentara 17

DU
Deleted user
05:08 05.07.2021.

Sad i pozitivni na virus postaju teski bolesnici za bolnickih ljecenje,cak i rak postaje za kovid lagana viroza a ostale kardioloske, neurološke,vaskularne i sve druge spomena vrijedne,one ce sve doma prelezati.

MI
Miaka
07:28 05.07.2021.

Ma to nije moguće pa cjepivo je učinkovito čak i za delta soj a tek kada dođe gama soj

CR
crocro
19:37 04.07.2021.

Dajte mi javno objavite točne i istinite podatke o sadržau svih čestica i spojeva koji se nalaze u sadržaju cjepiva protiv Covida-19. Nabrojite to sve po rednim brojevima s opisom svake supstance. Tek tada ću donijeti odluku da li ću se cijepiti. Zašto ponovo obolijevaju oni koji su cijepljeni. Već smo imali priliku pročitati mišljenja i studije najpriznatijih svjetskih stručnjaka i profesora najprestižnijih svjetskih univerziteta da će veća opasnost biti cijepljeni u odnosu na necijepljene. Navodno da se sa WEB stranica nakon kratkog vremena brištu objave prestižnih stručnjaka koji imaju negativan stav prema cijepljenju. To građani uočavaju i pitaju se zašto nisu dopuštena drugačija mišljenja. Zato se zbog konfuznog stanja ljudi cijepe sve rijeđe. Neka jedna i druga strana javnosti podastru činjenice ZA i PROTIV, kako bi pučanstvo lako moglo donijeti odluku kome više vjerovati. Građani znaju da je sve neistraženo i ima puno nepoznanica o mogućim kasnim posljedicama cijepljena. Sada se čuje samo jedna strana dok se druga strana guši i briše. To nije dobro i valjalo bi da se obje strane izjasne da vidimo tko će podastrijeti vjerodostojnije podatke o cijepljenju. To će olakšati odluku građanima.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije