Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 75
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
UMALO SU I USPJELI

Slovenci tražili dio hrvatskog teritorija za rad hidroelektrane

HE Formin
Dravske elektrane Maribor
29.07.2021.
u 08:23

Tvrtka iz Maribora sad mora Hrvatskoj nadoknaditi i 215.000 kuna troška postupka.

Komentara 8

AN
AndrijaHebrang
15:24 29.07.2021.

Neka prvo vrate Svetu Geru. Desetljećima uživaju nas teritorij, jednoga dana će platiti u natrag...

BF
bf23
10:50 29.07.2021.

HIV tako ste pokušali i sa morem,pa sada morate preko našeg da bi izašli na otvoreno more...

SI
sisavac
12:57 29.07.2021.

i gdje vi vidite problem? dal su imali pravo tražiti? jesu. dal im je sud udovoljio? nije. i da im je udovoljio, stvar bi se riješila, zemljište kupilo, platilo. kakve veze ima tko što i gdje gradi, ako su sve strane suglasne s time? pa srbija i rumunjska imaju he đerdap, svaka nešto. postoje deseci jezera u svijetu koje su gradile dvije i više država, pa svaka ima neku korist od toga. suštinski, ima li uopće razlike između gradnje male hidroelektrane u hrvatskoj, za koju investitor treba riješiti imovinsko pravne odnose, tj. kupiti zemljište, i ovog slučaja, gdje netko želi napraviti he, a za što treba i dio zemljišta s druge strane granice? ako se vlasnici suglase, država odredi uvjete..? gdje vi živite, tamo očito još nije došlo 21. stoljeće, vi biste granicu gledali kao konačni okvir vašeg svijeta.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije