Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
prijevremeni izbori

Slovenci i Hrvati na isti će dan birati tko će im voditi državu

Danilo Turk
AFP
28.09.2011.
u 14:48

Slovenski predsjednik donio je odluku o raspuštanju parlamenta nakon prošlotjednog izglasavanja nepovjerenja manjinskoj vladi B. Pahora. Izbore je zakazao za 4. prosinca, na isti dan kad i Hrvati biraju svoje zastupnike.

I Slovenci će na izbore 4. prosinca. Slovenski predsjednik Danilo Türk donio je, naime, odluku o raspuštanju parlamenta 21. listopada i sazivu prijevremenih parlamentarnih izbora na isti dan kada se parlamentarni izbori održavaju u Hrvatskoj. Tako će Jadranka Kosor i njezin dojučerašnji slovenski kolega Borut Pahor na isti dan doznati svoju političku sudbinu.

Podsjetimo, prošli tjedan slovenski je parlament dvotrećinskom većinom izglasao nepovjerenje manjinskoj vladi koju je protekle tri godine predvodio Borut Pahor. Prijevremene izbore raspisao je predsjednik prema ovlastima koje mu daje Ustav, a u kratkoj izjavi za javnost Türk je pozvao zastupnike da "izbjegnu da rasprave u parlamentu do njegova raspuštanja postanu dio predizborne kampanje kako bi se građanke i građani na prijevremenim izborima mogli pravilno odlučiti".

Ključne riječi

Komentara 15

OB
-obrisani-
15:27 28.09.2011.

Kakva je to \"SREĆA\", dvije banane idu da biraju,a izbora NEMAJU.

CH
chemica
15:44 28.09.2011.

Slovenci da hoće ne mogu ovako \"dobro\" odabrati. Kod njih je mafija po zatvorima, a kod nas...Dali nam zlotvori rvacku pa nam sada svima skupa jadna majka.

OB
-obrisani-
09:20 29.09.2011.

bratcroat - ne piše se niti izgovara \"rvat\" i \"rvacka\", nego Hrvat i Hravtska. Ako s tim imaš problem ostani u svojoj zloveniji.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije