Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 26
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kuća strave

Slijepi Županjac od 250 kg godinama zatvoren u stanu

smrad
Zvonko Živković/
17.06.2010.
u 21:00

– Nesretnik živi s majkom u izrazito, da se tako izrazim, nehigijenskim uvjetima. U ovom slučaju to znači okružen vlastitim izmetom.

Slijepog 43-godišnjeg Županjca blago zaostalog u razvoju i teškog oko 250 kilograma hitna medicinska pomoć u teškom je zdravstvenom stanju prouzročenom dugogodišnjom zapuštenošću otpremila u vinkovačku Opću bolnicu. Smješten je na plućnom odjelu, a liječnici se ne usude davati prognoze o njegovu oporavku. Pomoć za pretilog i nemoćnog čovjeka pozvali su susjedi koji više nisu mogli slušati njegove bolne jauke i zapomaganje.

U vlastitom izmetu


– Nesretnik živi s majkom u izrazito, da se tako izrazim, nehigijenskim uvjetima. U ovom slučaju to znači okružen vlastitim izmetom jer ga ona, s obzirom na to da je vrlo težak, ne može pomaknuti, niti on sam može to učiniti. Samo pod njega kada treba obaviti nuždu stavi toaletni papir ili neke krpe i onda ih ne promijeni. I on onda u tome leži. Strašno! Smrad koji dopire iz njihove kuće nesnošljiv je već godinama, a na sve molbe nas susjeda da joj ako treba pomognemo u čišćenju i održavanju sina i kuće majka uvijek samo odmahne rukom. Kažem majka, ali ona se ne ponaša tako. Umjesto da se posveti sinu, odala se alkoholu, prodavačice iz obližnje trgovine kažu da dnevno kupuje čak tri litre vina i pijana stalno baulja dvorištem i galami. U rijetkim trenucima kad je trijezna, govori da joj ne treba pomoć jer se može sama brinuti za sina. Kako može biti sposobna brinuti se za nekoga drugoga kada je već 15 godina u istoj haljini, a kosu nije oprala već dvije godine, ističe jedna od susjeda.

Nisu ga mogli iznijeti


Zgroženi uvjetima u kojima majka i njezin bolesni sin žive bili su i djelatnici hitne pomoći županjskog Doma zdravlja. Vozač i medicinski tehničar u kuću su navodno zbog smrada koji je iz nje dopirao ušli tek nakon što su stavili zaštitne maske i rukavice. Sami, međutim, nisu mogli podići četvrt tone teškoga čovjeka pa je u pomoć priskočilo nekoliko susjeda. Teškom mukom uspjeli su ga nekako podignuti s davno raspadnutog kreveta i na nosilima ipak prenijeti do vozila.

Komentara 33

MM
Mladen Miletić
21:47 17.06.2010.

Dobro da se ovo ne događa i u Hrvatskoj i kod Hrvata !

PE
pep
21:57 17.06.2010.

Pa`` normalno`` kad sluzbe sluze da uhljebe njihove sluzbenike. Inace u Hrvatskoj se zivi bolje nego u Njemackoj .( Hebrang)

Avatar neugodan
neugodan
21:15 17.06.2010.

####################################### \"ali ni onamo ga nećemo moći smjestiti bez pristanka majke koja je njegov zakonski skrbnik\".... ma kakva su ovo sranja??????? Zlo od majke u zatvor a njega zbrinuti u domu za djecu. Jadan covjek. #######################################

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije