Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 133
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
visokom trgovačkom sudu

Slavonci ulažu dvije žalbe zbog smeća

Mracalinska Dubrava, odlagalište
Goran Jakus/PIXSELL
12.11.2013.
u 15:11

Pet slavonskih gradova jednoglasno je odlučilo - žalit ćemo se Visokom trgovačkom sudu u Zagrebu i pobijat ćemo navode iz rješenja kojim bi, bez i jedne zabijene lopate, trebali platiti odštetu od oko 80 mil. kn Strabagu

Pet slavonskih gradova jednoglasno je odlučilo - žalit ćemo se Visokom trgovačkom sudu u Zagrebu i pobijat ćemo navode iz rješenja kojim bi, bez i jedne zabijene lopate, trebali platiti odštetu od oko 80 milijuna kuna austrijskom Strabagu za neizgrađeno regionalno odlagalište otpada u Antunovcu. U pravnu bitku upustit će se osječki odvjetnički dvojac Željko Švedl i Damir Zagorščak, inače opunomoćenik ZOIS-a, tvrtke koja u ugovoru zastupa interese gradova.

- Mislim da je red da i odvjetnik Zagorščak odradi svoj dio posla te kako to nije inkompatibilno s njegovom funkcijom. Trenutno su oni najupućeniji u slučaj i zbog toga smo ih izabrali te dali mogućnost da nas zastupaju - objasnio je osječki gradonačelnik Ivica Vrkić danas pred novinarima zajedničku odluku Slavonaca koji imaju rok od 15 dana za žalbu.

Dok će jednu žalbu potpisati ravnatelj ZOIS-a Milan Kamenko uz gradonačelnika Vrkića, na drugu bi potpis trebao staviti opunomoćenik ZOIS-a Damir Zagorščak. Gradonačelnici za sada još nisu “potezali” pitanje visine odvjetničkih troškova, ali su se suglasili kako “neće plaćati po izmišljenim tarifama, nego realno obavljenom poslu”.

- Plaćat ćemo po učinku. Kako odrade posao, tako će biti plaćeni - dodao je Ivan Doboš, gradonačelnik Belog Manastira.

Prema dogovorenoj strategiji Slavonci će uz pravne, paralelno koristiti i političke mogućnosti.

- S obzirom da je ovo prevelik teret za naš istok, kao i za naše proračune, obratit ćemo se premijeru Zoranu Milanoviću, ali i resornim ministrima te ih zamoliti da nas prime - napomenuo je Vrkić.

Na taj način žele uključiti u čitav slučaj državu kao i njezina tijela bez obzira na pravni ishod kako bi se stvorila mogućnost razgovora i sa suprotnom stranom, odnosno Strabagom.

- Oni, pak, po našim informacijama imaju neke druge ambicije da se uključe u poslove na području Hrvatske - sugerirao je on.

Dogovorili su se, također, da neće utvrđivati tko je kriv za nastalo stanje, nego će taj posao prepustiti nadležnim tijelima koja postupaju po dostavljenim kaznenim prijavama. Daljnju strategiju kao i svaki budući korak gradonačelnici će usaglašavati s Upravnim vijećem ZOIS-a.

>> Glomazni otpad na ulicama mogao bi ostati još mjesecima

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije