Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
velika gorica

Zbog glomaznog otpada iz Zagreba pobuna u Mraclinu

Mracalinska Dubrava, odlagalište
Foto: Goran Jakus/PIXSELL
02.11.2013.
u 13:21

Riječ je o jednokratnom ustupku Grada Velike Gorice Gradu Zagrebu. Otpad iz metropole neće se odlagati u Gorici

Glomazni otpad dovezen iz Zagreba na velikogoričko odlagalište u Mraclinskoj Dubravi razljutilo je četrdesetak mještana i članove Mjesnog odbora koji su zbog toga prosvjedovali i traktorima blokirali cestu. Jasno su poručili: “Neka gradonačelnik Dražen Barišić dopusti Milanu Bandiću da u njegovo dvorište doveze otpad, a ne na naše odlagalište”.

U obranu mještana stao je i Krešo Hubak, stranački kolega gradonačelnika Barišića, i tim potezom ponovo aktualizirao raskol među HDZ-ovcima.

– Žalosno je da se s namjerom dovoza smeća iz Zagreba mještani upoznaju preko medija, a ne razgovorom s odgovornima u gradu, ponajprije gradonačelnikom Draženom Barišićem koji je ujedno i jedini član Skupštine svih trgovačkih društava u vlasništvu grada – poručio je Hubak koji je bio predsjednik temeljnog ogranka HDZ-a Mraclin prije njegova raspuštanja. Gradonačelnik Barišić nije želio komentirati, dok je zagrebački gradonačelnik Bandić poručio da će “problem biti riješen”. Doznajemo pak da su u Mraclinskoj Dubravi izašli u susret Gradu Zagrebu i primili 100 tona otpada. Bio je to jednokratan ustupak koji će VG Čistoći biti plaćen, a zagrebački otpad neće se dovoziti u Goricu.

Komentara 2

NO
Novinar
19:16 02.11.2013.

Jedino rješenje je gradnja spalionice. Zato neka Grad umjesto da financira koje kakve udruge, sagradi spalionicu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije