Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 83
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
prebačen u bolnicu

Sirijski Kurd zapalio se ispred sjedišta UNHCR-a u Ženevi

Ženeva
Reuters/PIXSELL
23.10.2019.
u 14:51

S obzirom na njegovo stanje, nije ga bilo moguće pitati o njegovu motivu, ali možemo zamisliti da je to bila politička situacija, rekao je glasnogovornik policije u Ženevi

Sirijski Kurd u dobi od tridesetak godina zapalio se danas ispred sjedišta UNHCR-a u Ženevi i brzo je helikopterom prebačen u bolnicu, objavila je policija. Kurd, koji ima boravište u Njemačkoj, prebačen je u bolnicu u Lausanni.

"S obzirom na njegovo stanje, nije ga bilo moguće pitati o njegovu motivu, ali možemo zamisliti da je to bila politička situacija", rekao je glasnogovornik policije u Ženevi.

Turska vojska pokrenula je 9. listopada ofenzivu na sjeveru Sirije kako bi potisnula kurdske milicije iz pograničnog područja i uspostavila sigurnosnu zonu. Rusija i Turska postigle su u utorak dogovor pozivajući na povlačenje kurdskih Postrojbi narodne zaštite (YPG) sa sjeveroistočne sirijske granice s Turskom.

Glasnogovornik UNHCR-a izrazio je žaljenje i šokiranost zbog incidenta. Muškarac se zapalio i pokušao ući u zgradu UNHCR-a, ali su intervenirali zaštitari i hitna služba i ugasili vatru

Zgrada UNHCR-a nalazi se preko puta skloništa za tražitelje azila, uključujući sirijske Kurde.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije