Naslovnica Vijesti Hrvatska

Sindikat policije napao sudove: I sami policajci se zapitaju u učinkovitost pravne države

08. studenoga 2016. u 13:55 4 komentara 1143 prikaza
Varaždinske Toplice
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/5

Sindikat policije Hrvatske (SPH) zahvalio je u utorak policijskim službenicima Policijske postaje Novi Marof koji su svojim pravodobnim postupanjem spriječili još veću tragediju u ponedjeljak popodne kada je prijavljivani obiteljski nasilnik izazvao eksploziju plina u stanu u Varaždinskim toplicama, od čega su poginule dvije osobe, a nekoliko ih je ozlijeđeno, među kojima i jedan policajac.

SPH u priopćenju ističe da je u ponedjeljak oko 17.30 sati višestruko prijavljivani obiteljski nasilnik. kojeg je policija u dva navrata, 1. i 3. studenoga, dovodila na sud, a suci ga puštali na slobodu, u stanu u Varaždinskim Toplicama otvorio dovod plina i namjerno izazvao eksploziju. Od eksplozije je preminuo počinitelj (53), a u utorak je teškim ozljedama podlegla i  žena (85).

"Samo zahvaljujući hrabroj i pravovremenoj reakciji naših kolegica i kolega koji su zatvorili promet, evakuirali građane i zatvorili dovod plina s vanjske strane zgrade, spriječena je još veća tragedija i stradavanje građana. Nažalost, tom prigodom je ozlijeđen i naš kolega i član, kojem ovim putem želimo uspješan i brz oporavak, kao i ostalim ozlijeđenim građanima", poručuje SPH. 

Sindikat također ukazuje na često olako i neodgovorno puštanje na slobodu nasilnika koje policija dovodi na sudove, zbog čega se često i sami policajci zapitaju o učinkovitosti pravne države.

> > Eksplozija stana: Preminula još jedna osoba. Muškarac je nazvao policiju 37 minuta prije eksplozije i rekao da je pustio plin

Autombil, gorivo
Veliki vodič kroz goriva
Kako kaloričnost goriva utječe na vaš motor?

A1 izdvaja za Vas

 • vlatx:

  Hoće li sada taj sudac odgovarati zbog nesavjesnog postupanja u svojem radu?

 • Avatar Anemični HDZ
  Anemični HDZ:

  Ja policajce razumijem, kako je tek raadit s onim koji je na ulici napao Darka Pajčića a zavrsilo je kako je zavrsilo.

 • Avatar navijač
  navijač:

  Tako to biva kad "institucije rade svoje" , ali ako se tako nastavi građani će uzeti pravdu u svoje ruke, pa tko će onda biti kriv?