Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 100
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'mi ga privedemo, sudac ga pusti'

Sindikat policije napao sudove: I sami policajci se zapitaju u učinkovitost pravne države

Varaždinske Toplice
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
1/5
Autori: Ivica Beti, Hina
08.11.2016.
u 13:55

Sindikat policije Hrvatske (SPH) zahvalio je u utorak policijskim službenicima Policijske postaje Novi Marof koji su svojim pravodobnim postupanjem spriječili još veću tragediju u ponedjeljak popodne kada je prijavljivani obiteljski nasilnik izazvao eksploziju plina u stanu u Varaždinskim toplicama, od čega su poginule dvije osobe, a nekoliko ih je ozlijeđeno, među kojima i jedan policajac.

SPH u priopćenju ističe da je u ponedjeljak oko 17.30 sati višestruko prijavljivani obiteljski nasilnik. kojeg je policija u dva navrata, 1. i 3. studenoga, dovodila na sud, a suci ga puštali na slobodu, u stanu u Varaždinskim Toplicama otvorio dovod plina i namjerno izazvao eksploziju. Od eksplozije je preminuo počinitelj (53), a u utorak je teškim ozljedama podlegla i  žena (85).

"Samo zahvaljujući hrabroj i pravovremenoj reakciji naših kolegica i kolega koji su zatvorili promet, evakuirali građane i zatvorili dovod plina s vanjske strane zgrade, spriječena je još veća tragedija i stradavanje građana. Nažalost, tom prigodom je ozlijeđen i naš kolega i član, kojem ovim putem želimo uspješan i brz oporavak, kao i ostalim ozlijeđenim građanima", poručuje SPH. 

Sindikat također ukazuje na često olako i neodgovorno puštanje na slobodu nasilnika koje policija dovodi na sudove, zbog čega se često i sami policajci zapitaju o učinkovitosti pravne države.

> > Eksplozija stana: Preminula još jedna osoba. Muškarac je nazvao policiju 37 minuta prije eksplozije i rekao da je pustio plin

Komentara 4

VL
vlatx
14:24 08.11.2016.

Hoće li sada taj sudac odgovarati zbog nesavjesnog postupanja u svojem radu?

Avatar Anemični HDZ
Anemični HDZ
14:26 08.11.2016.

Ja policajce razumijem, kako je tek raadit s onim koji je na ulici napao Darka Pajčića a zavrsilo je kako je zavrsilo.

Avatar navijač
navijač
14:21 08.11.2016.

Tako to biva kad "institucije rade svoje" , ali ako se tako nastavi građani će uzeti pravdu u svoje ruke, pa tko će onda biti kriv?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije