Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 193
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Varaždinske Toplice

Eksplozija stana: Preminula još jedna osoba. Muškarac je nazvao policiju 37 minuta prije eksplozije i rekao da je pustio plin

Varaždinske Toplice
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
1/11
08.11.2016.
u 08:56

U ruševinama je pronađeno tijelo 53-godišnjeg muškarca kojem još nije utvrđen identitet, a sumnja se da je upravo on izazvao eksploziju

Policijska uprava varaždinska je za Večernji potvrdila da je tijekom noći preminula 85-godišnja žena koja je ozlijeđena u jučerašnjoj eksploziji plina u kući u Ulici Braće Radića u Varaždinskim Toplicama. Nakon eksplozije u ruševinama je pronađeno tijelo 53-godišnjeg muškarca kojem još nije utvrđen identitet, a sumnja se da je upravo on izazvao eksploziju.

O svemu se jutros oglasila i PU varaždinska, koja ističe da je Operativno-komunikacijski centar jučer u 16.43 sati zaprimio dojavu 53-godišnjeg muškarca da je u stanu u Ulici Braće Radić u Varaždinskim Toplicama namjerno pustio plin. Tako su se pokazale točnima izjave stanara koji su tvrdili da je ulica bila zatvorena i prije eksplozije, o čemu smo jučer pisali.

Ozlijeđen i jedan policajac

– Na mjesto događaja odmah su upućeni policijski službenici, obaviještene su službe za distribuciju plina i struje te vatrogasci. Na mjestu događaja policijski službenici su osigurali i zatvorili ulicu Braće Radić i Ludbrešku ulicu, te su zbog pojačanog mirisa plina zatvorili ventil na vanjskom dijelu zgrade. U trenutku zatvaranja, oko 17.20 sati, došlo je do eksplozije u lijevom djelu stambene zgrade. Uslijed detonacije ozljede je zadobio jedan policijski službenik star 29 godina - priopćila je policija.

Još se ne zna identitet muškarca

Na teren su odmah nakon dojave izašli policajci i vatrogasci koji su iz ruševina izvukli dvije žene u dobi od 78 i 85 godina te jednog muškarca starog 64 godine. Prevezeni su u varaždinsku Opću bolnicu, gdje im je pružena medicinska  pomoć. Na žalost, starija žena podlegla je ozljedama. Identitet poginulog 53-godišnjaka još se utvrđuje. Stanari Radićeve kažu da se nedavno uselio u stan u prizemlju. Policijski službenici s vještacima iz Centra za forenzična ispitivanja, istraživanja vještačenja Ivan Vučetić danas nastavljaju s očevidom kako bi utvrdili sve okolnosti, kažu u PU varaždinskoj.

> > Poginuo u eksploziji nakon što se zabarikadirao u stan i detonirao plin! Policajac među četvero ozlijeđenih

Komentara 1

Avatar Don-Corleone
Don-Corleone
18:24 08.11.2016.

I nisu mogli da stignu za 37 min,??? A kad se parkiram na minut da skoknem u Apoteku i vratim se vec kazna na Autu,,

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije