Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 80
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Osveta Virovitički c

Sindikalistica koja se žalila na mobbing dobila otkaz u KTC-u

'podravina i bilogora, virovitica, 09.09.2010. podruznica ktc - u virovitici snimila: marija lovrenc'
'Marija Lovrenc/VLM'
09.09.2010.
u 15:25

Otkaz joj je uručen zbog "povrede radne dužnosti", ali nisu joj objasnili na što se ta "povreda" točno odnosi - sindikalistica se sprema tužiti KTC

Nakon što smo objavili ispovijesti dviju zaposlenica virovitičkog KTC-a o mobbingu koji proživljavaju na radnom mjestu, sugovornica koju smo nazvali Martina (pravi podaci poznati redakciji) - dobila je otkaz.

Pritisak na sindikat

- Ono čime su mi i prijetili, ostvarilo se. Za mene više nema mjesta u KTC-u. Obavijestili su me da ne moram odraditi otkazni rok, neka ne dolazim na posao. Bit će mi plaćeno do kraja mjeseca - rekla je Martina, koja je u KTC-u radila 12 godina i koja je članica sindikata Hrabrost.

Odvjetnici sada odlučuju o daljim postupcima pred zakonom jer Martina smatra da je otkaz nezakonit i vidi ga kao rezultat pritiska nadređenih na članove sindikata. Oni su u nemilosti, kaže, i mjesecima im šefovi traže pogreške kako bi ih se prijavilo zbog svake sitnice i tako natjeralo ili da napuste radno mjesto ili da se ispišu iz sindikata.

Njoj su otkaz dali zbog "povrede radne dužnosti", ali nisu joj i objasnili na što se ta "povreda" točno odnosi.

- Situacija se mogla izbjeći da je uprava KTC-a na čelu s Ivanom Katavićem imala volje sastati se sa Sindikatom radnika trgovine - smatra šefica toga sindikata Zora Radetić.

- Već šest mjeseci neuspješno pokušavamo doći do njega, jer on jedini može riješiti problem. Vjerujemo da Katavić ni ne zna što se točno događa u svim centrima i zato je važno razgovarati upravo s njim, a ne s izvršnim direktoricama ili voditeljima na koje su nas upućivali - apelira Z. Radetić i poručuje da nema smisla vršiti dalji pritisak na članove sindikata u Virovitici i zaposlenike u drugim podružnicama jer sindikatu nije cilj uništiti poduzeće koje cijeni, nego pomoći u ostvarenju osnovnih radničkih prava.

Spreman na sastanak

Uprava KTC-a, pak, smatra da se ne može govoriti o pritisku na sindikat i da nema diskriminacije među zaposlenicima.

"Gospodin Katavić početkom kolovoza održao je sastanak čitavog kolektiva u Virovitici, u kojem su bili i članovi sindikata i nije bilo nikakvih primjedbi. S predstavnicima Sindikata radnika trgovine Hrvatske nije se susreo budući da ga nitko nije kontaktirao, ali spreman je na takav sastanak u svakom trenutku" - piše u odgovoru uprave KTC-a na naš upit o cijeloj situaciji.

 

Ključne riječi

Komentara 5

PA
papundek
12:58 10.09.2010.

Bravo! Eto nam naše države! briga za radnika je ispod svakog minumuma, radnik nema NIKAKVA prava i nikome se ni nemože niti smije žaliti. Kada se nekome i požali odmah dobije po prstima jer mora biti sretan što radi i šutit i ispunjavat poslodavcu sve želje. A ujedno nemora baš bit ni redovno ni pošteno plaćen za svoj rad. Još jednom bravo za KTC i za državu. J.... me kad me vidite da kupujem u toj trgovini.

FA
facerr
14:52 10.09.2010.

Evo to je KTC, ali u Virovitici jer se nemože općenito govoriti o svim RC pošto u drugima nije osnovan sindikat.A za Viroviticu se zna zašto je osnovan.Ne kako bi se okaljalo ime i ugled gosp.Katavića već kako bi se nekako došlo i dalo upravo njemu na znanje da direktorica koja je tamo POJMA NEMA O POSLU .Dokaz su i godišnje inventure zbog kojih se sami zaposlenici srame reći koji su to iznosi i boli ih jer im se upravo taj manjak nakon inv. skida i do šest mjeseci poslje s plaće.Direktorici dobro jer će to radnici otplatiti a skriva pravu istinu kako je do tog manjka došlo.Svaka čast toj radnici jer je uporna iako je ostala bez posla ali takvi radnici kao što je ona i njoj slični koji su punih dvanaest godina radili kod jednog gazde i zadnjih nekoliko godina trpili mobing dotične IMA MJESTA I U DRUGIM KOLEKTIVIMA I KOD DRUGIH GAZDA JER SU ISPEKLE ZANAT U KTC-U.Ona zasigurno neće ostati gladna i bosa ali bar neće morati TRPJETI TU DIREKTORICU I NJENO SVKODNEVNO MALTRETIRANJE.

DO
domi
17:10 12.09.2010.

pojeo vuk magare!!!!!!!!!!!!! Katavić čuo i prečuo, nikom niš....... aliiiiiiiiiiiiiiiii...... ne, nije to kraj, osjećam, hahahahahhaha.... cure samo naprijed.....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije