Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 102
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VOJNA VJEŽBA

Simulirali izbijanje smrtonosne varijante COVID-19: Izraelski čelnici zabarikadirali se u bunker

FILE PHOTO: Israeli Prime Minister Naftali Bennett convenes cabinet meeting, in Jerusalem
Foto: POOL/PIXSELL
1/3
11.11.2021.
u 12:26

Premijer je cjelodnevnu vježbu "Omega", nazvanu po izmišljenom soju virusa, opisao kao mjeru predostrožnosti kako bi Izrael bio spreman za "svaki scenarij"

Izraelski premijer Naftali Bennett i njegovi viši pomoćnici sklonili su se u u četvrtak u ratni bunker tijekom vojne vježbe kojom se simuliralo izbijanje nove, smrtonosne varijante covida-19.

Premijer je cjelodnevnu vježbu "Omega", nazvanu po izmišljenom soju virusa, opisao kao mjeru predostrožnosti kako bi Izrael bio spreman za "svaki scenarij".

Protunuklearni kompleks na brežuljcima Jeruzalema, poznat kao "Nacionalni centar za upravljanje", također je korišten u koordiniranju prvih reakcija na novi koronavirus SARS-CoV-2 u ožujku 2020.

Bunker je izgrađen prije više od deset godina zbog bojazni od iranskog nuklearnog programa i obračuna projektilima s Libanonom i Pojasom Gaze.

U najnoviju vježbu su uključeni i civilni i vojni čelnici, pri čemu su se simulirala masovna testiranja, hospitalizacije i policijski sat. Izrael će rezultate vježbe podijeliti sa svojim partnerima.

"Izrael je siguran i zaštićen. Kako bi to zadržali i osigurali nastavak normalnog života, moramo nastaviti pomno motriti situaciju i pripremiti se za svaki scenarij", rekao je Bennett.

Izrael je tijekom prva tri vala pandemije uveo stroga zatvaranja, ali je od početka četvrtog vala u lipnju zadržao gospodarstvo i škole otvorenima, oslanjajući se na cijepljenje i ostale epidemiološke mjere poput nošenja maski.

VIDEO Rusi masovno dolaze u Zagreb na cijepljenje, avioprijevoznici iz Moskve lete šest puta tjedno

Komentara 3

DU
Deleted user
20:07 11.11.2021.

Hopla: izgleda da je za ovu plandemiju planiran veliki nastavak! I još nekaj: skoro dvije godine nam se tupi kak je covid smrtonosna bolest. A ovi 20 mjeseci nakon početka plamdemije simuliraju izbijanje smrtonosne varijante iste bolesti... Hm...

MX
Mister X
20:02 11.11.2021.

Kako to da u Polskoj skoro svi vjeruju da su ju Izraelci proizveli COVID-a 19 ? Jedini prvi na svijetu se svi prvi cijepili i nikome to nie čudno a kamoli sumnjivo ! ? Takva spremnost i cijepivo u količnini i na njestu i na v rijeme ! Baš u Izraelu !? Kad Ameri cijeli NATO nema uspijeha pobjede nad njiohovim neprijateljmima a oni "da spavaju" A nesmiju ni da pomognu u rasturanju svih susjeda a neda im Amerika ni prodati stare F16 nama ! Simulirali izbijanje smrtonosne varijante COVID-19: Izraelski čelnici zabarikadirali se u bunker... Izraelci čitamo simulanti !!!

WT
WTF!
13:11 11.11.2021.

To valjda fizička simulacija one koja se odvijala za stolom i na ekranu u Listoadu 2019.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije