Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ponovno provocira

Šešelj dobio putovnicu: 'Stižem u Zagreb, da s Kolindom provedem romantičan vikend na Pantovčaku'

Vojislav Šešelj
Foto: Reuters/PIXSELL
06.05.2016.
u 16:55

– Neka me Kolinda čeka, eto mene, stižem u Zagreb i na Trg bana Jelačića – najavio je Šešelj ne mareći na zabranu kojom mu se onemogućava ulazak u Hrvatsku

Vođa srpskih radikala Vojislav Šešelj prije dva dana dobio je važeću putovnicu i odmah najavio svoj dolazak u Hrvatsku. Iako mu je ulaz u našu zemlju zabranjen, Šešelja to nimalo ne brine.

– Odlučio sam da idem. Lako bih ja podnio ovu zabranu da nije moje drage Kolindice. Jer kako će mi ona izgledati poslije 20 godina – kazao je Šešelj za Kurir.

Otkrio je i kako je putovnicu čekao punih 30 dana što je krajnji zakonski rok za izdavanje putne isprave.

– Neka me Kolinda čeka, eto mene stižem u Zagreb i na Trg bana Jelačića. Na kraju krajeva neka Kolinda kaže koji joj datum odgovara da provedemo jedan romantičan vikend na Pantovčaku – izjavio je bivši haaški optuženik. 

– Cijeli autobus novinara će biti tu, oni idu za Zagreb, a ja ću doći svojom marš-rutom. Ne mogu otkriti kojom. Ima neka fora, a ne mogu vam reći kako. Idem na Trg bana Jelačića, malo sjesti u gradsku kavanu, obići one dvije knjižare u samom centru i taj službeni dio je završen, a onda se idem predati zagrljaju svoje drage Kolinde – zaključio je Šešelj.

Vođa Srpske radikalne stranke, koji je na nedavnim parlamentarnim izborima ponovo postao zastupnik u Skupštini Srbije, tvrdi da nakon Zagreba želi posjetiti i Sarajevo iako i u BiH ima zabranu ulaska, koja je na snazi još od 1998., kada je tu odluku donio tadašnji visoki predstavnik Carlos Westendorp.

Hrvatski MUP donio je odluku o 20-godišnjoj zabrani ulaska Šešelja u Hrvatsku na temelju članaka 36. i 38. Zakona o strancima i članka 5. Zakonika o schengenskim granicama, koji kaže da se može odbiti prelazak granice osobama koje predstavljaju prijetnju za javni poredak, međunarodnu sigurnost, javno zdravlje ili međunarodne odnose.

Članak 38. Zakona o strancima kaže da se rješenje o odbijanju ulaska može donijeti bez saslušanja stranca o kojemu je riječ, što znači da Šešelj može biti odbijen na granici bez prava na žalbu. A može biti i jednostavno uhićen.

>>Šešelj traži novu putovnicu: 'Obećao sam Kolindici da ću prvo ići kod nje'

Komentara 123

SS
stojadin_stojko
17:59 06.05.2016.

on je jedan od najpostenijih cetnika u vrhu srpske politike, ali zaboravlja brzo sta je dozivjela Hrvatska 90-tih godina od njegove brace i JNA, a zaboravlja da ga ni na Kosovu nisu pustili da se zagrli tamo sa onima kojii zna se zele ga videti iza resetka, ako ne i iza onog sloja zemlje (povrsine)

Avatar pendreck
pendreck
17:46 06.05.2016.

Kapetan Dragan ceka ljubavnika, a neznam cemu su Seshijyu izrelki zabranu dolazka u Hrvatsku

DD
ddragutin
17:15 06.05.2016.

samo dođi smrade četnički, pridružit češ se kapetanu draganu

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije