Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Seljaci traže hitnu financijsku potporu Vlade

Seljaci tvrde da je od početka godine ugašeno 3000 obiteljskih gospodarstava te kako bez tražene financijske potpore stočarima i proizvođačima mlijeka prijeti propast
02. listopada 2012. u 15:43 1 komentara 3 prikaza
'Slavonija-16.06.2005. Pozega_Proizvodaci mlijeka najavljuju prosvjede -Mljekari su nedavno prosvjedovali u Pozegi   (Lj.Maric) Snimio_Dusko Mirkovic'
Foto: 'Dusko Mirkovic'

S današnjeg (utorak) sastanka Odbora za udruge Hrvatske poljoprivredne komore u Novoj Gradiški Vladi je upućen hitan zahtjev da s pola milijarde kuna pomogne u ublažavanju agonije u koju je zapala poljoprivredna proizvodnja.

U suprotnom građani će biti pozvani da im se krajem mjeseca pridruže u prosvjedu. Seljaci tvrde da je od početka godine ugašeno 3000 obiteljskih gospodarstava te kako bez tražene financijske potpore stočarima i proizvođačima mlijeka prijeti propast. – Proizvođačka cijena mlijeka premašuje četiri kune, a ja sam prošli mjesec za ekstra klasu dobio manje od dvije. Posljednja intervencija mljekarske industrije sa 15 lipa samo je kap u moru naših potreba – ističe Antun Laslo iz Zajednice udruga seljaka Slavonije i Baranje.

Predsjednik Odbora za udruge Stjepan Kunovec dodao je da se seljaci ne mire s porukom da nema dodatnog novca za spas poljoprivrede te da će, ako se ovakva politika nastavi, proizvođači mlijeka nestati s domaćeg tržišta.

>>Otkupna cijena mlijeka raste za 15 lipa, no za potrošače ostaje ista

 

Hrvatski Telekom
UPRAVLJA S 516 E-PUNIONICA
Hrvatski Telekom: Predvodnik e-mobilnosti u regiji
  • Vexans:

    Iz proljetnih protesta hrvatskih mljekara ,izgleda,nije nitko ništa naučio.Prvo,hrvatska se vlada ,udovoljavajući smanjenju otkupne cijene mlijeka francuskom "Laktalisu..odrekla bilo kakve arbitraže.Drugim riječima..stoćari:ulazimo u EU i ne pada nam na pamet da se zamjeramoR:Francuskoj.Usput,Francuska ima Zakonom zabranu strancima biti vlasnik bilo ... prikaži još! koje grane prehrambene industrije.Drugo..Hrvatski stoćari nisu isčitali poruku,koju Vlada nije smijela javno reči...odite u domaću mljekarsku industriju jer vam je to jedini izlaz.I danas je tako.Jednostavno...stoćari moraju promijeniti dobavljača.