Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 21
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MARTINJE

Seksualnim vinogradarskim karikaturama zarazio cijeli svijet

Branko Medak, karikaturist (1)
Damir Spehar/PIXSELL
08.11.2012.
u 18:53

Prijatelji su mi lani prigovorili da sam splasnuo po pitanju seksa, pa sam ih odlučio demantirati pojačanim aktivnostima u kalendaru – poručuje Medak

BJELOVAR – Bjelovarski karikaturist Branko Medak i sa 29. izdanjem martinjskog kalendara još uvijek jamči kako je jedinstven u svijetu, a njegovu unikatnost predstavljaju šaljive provokativne karikature sa seksi dogodovštinama vezanim uz vino i radnje u klijeti, odnosno vinogradu. Specifičnost je i numeracija mjeseca jer Medakov kalendar ne počinje sa siječnjem, već studenim, uz obrazloženje kako za njega nova godina počinje upravo na Martinje.

Pojačana seksualnost

Nadalje, intrigantni i neponovljivi godišnji seksi horoskop za žene i muškarce, neizostavni je dodatak unikatnosti Medakove karikaturističke i u rimi pisane umjetničke ''ode'' Martinju. Nadalje, autor priznaje da je podlegao kritici.

– Kada sam lani konačno napravio ''pristojniji'' kalendar, zbog te su me činjenice najviše zafrkavali i kritizirali vinski pajdaši, zadirkujući me da sam s godinama omekšao i splasnuo po pitanju seksa, pa sam ih odlučio demantirati pojačanim aktivnostima u kalendaru – uzvraća Medak.

Martinjske razglednice

Medakov kalendar među vinoljupcima je stekao kultni status, s kojim je zarazio gotovo cijeli svijet.

– Jednako je popularan među muškim i ženski spolom i to ne samo na području Hrvatske nego i svijeta. Raznoraznom primopredajom prisutan je na šest kontinenata, jedino nemam spoznaje je li ga netko odnio u Afriku – zadovoljan je Medak ističući da je ovog puta napravio iskorak po pitanju izdavanja martinjskih razglednica s motivima iz kalendara.

Za kraj je otkrio i buduće planove.

– Zagorci su mi neki dan sugerirali da napravim karikature s motivima krapinskog pračovjeka, a njih kao jedne od najvjernijih čitatelja ne želim iznevjeriti, pa će to biti iskorak dogodine, kada će se moći vidjeti kako je pračovjek obavljao vinogradarske radove, i one naravno, seksualne – zaključuje Medak.

Komentara 1

KA
karambita
19:01 08.11.2012.

Opet prepotencija na hrvatski nacin...pa po cemu je zarazio citav svijet, pa kog briga za njega...ma dajte molim vas, opametite se...dosta

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije