Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 140
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
burna sjednica

Šeks poručio G. Sobol da se "drži pristojnosti kao plesa oko štange"

šeks
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/3
12.10.2011.
u 15:40

Hadezeovac Tomislav Čuljak gađao je Arsena Bauka papirima nakon što je SDP-ov zastupnik kazao da je Jovanović očito imao pravo u svemu što je govorio.

Sjednica Mandatno-imunitetnog povjerenstva koja se trebala baviti skidanjem imuniteta Željku Jovanoviću zbog klevete da je HDZ zločinačka organizacija danas je priličila svađi na ulici, a ne ponašanju saborskih zastupnika. Na koncu s četiri glasa za i pet protiv nije skinut imunitet Jovanoviću, a presudio je SDSS koji ovaj put nije stao na stranu HDZ-a.

Već od uvodnog govora predsjednika MIP-a Damira Sesvečana (HDZ) bilo je jasno da se MIP neće držati standardne procedure da odbija privatne zahtjeve za skidanje imuniteta.

– U ovom slučaju nije riječ o klasičnoj kleveti, ovo ima obilježja i drugih kaznenih djela. To je neviđeni govor mržnje protiv HDZ-a, a sve to vodi prema diskriminaciji cijele skupine ljudi, 220 tisuća članova HDZ-a, zbog njihova političkog uvjerenja – govorio je Sesvečan na što je SDP-ov zastupnik Arsen Bauk rekao da ga je iznimno potreslo to naricanje o HDZ-u te da o skidanju imuniteta uopće ne treba razgovarati jer nije poštovana procedura Poslovnika Sabora prema kojoj je zahtjev za skidanje imuniteta trebalo tražiti službeno državno tijelo, a ne odvjetnik HDZ-a.

"Naricanje o HDZ-u" nastavio je i potpredsjednik Sabora Vladimir Šeks koji nije član MIP-a, već je došao kao saborski zastupnik. Nakon što je dulje vrijeme objašnjavao da je ova kleveta zapravo "zločin iz mržnje" zastupnica Gordana Sobol tražila je da ga se prekine jer MIP nije sudnica u kojoj se odmah treba osuditi Jovanovića rekavši Šeksu da ga treba biti sram što tako privatizira prostor.

– A gdje je vaš suprug, u zatvoru. Vas treba biti sram. Vi se držite pristojnosti kao plesa oko štange – uzvratio joj je Šeks, dok predsjednik MIP-a uopće nije reagirao na takve grube riječi.

Nakon glasovanja  Arsen Bauk je ponovio da je na početku tražio da se uopće ne raspravlja o ovoj točki jer nije u skladu s Poslovnikom, no Sesvečan to nije htio prihvatiti. Bauk je na to ustvrdio da sve ovo dokazuje "raspad sustava i da je očito Jovanović imao pravo u svemu što je govorio".

Na to je skočio Tomislav Čuljak i Bauka gađao papirima, a zatim je sjednica završila.

Komentara 383

LU
luke
07:54 13.10.2011.

Šeky samo naprijed...

MI
mica1111
15:48 12.10.2011.

...a ne zna se tko je nepristojniji dal Šeks,dal Jovanović... ...hebote,zbog čega ispada da samo Srbi moraju biti ljevičari...

OB
-obrisani-
05:40 13.10.2011.

Blizard, je li Mara bio ratni pseudonim partizanke Ankice Tuđman?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije