Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 14
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
aktivno područje

Seizmolog Kuk o seriji potresa: Epicentri su točno po sredini Jadranskog mora, stalno bilježimo podrhtavanja

Zagreb: Seizmolog Krešimir Kuk
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL
1/4
20.11.2022.
u 09:30

Što se tiče Banovine i tamo se stalno bilježe lagana podrhtavanja. Na Banovini nakon ona dva malo jača, svakodnevno bilježimo slabije, područje je i dalje aktivno, a radi se o istoj dionici rasjeda, kazao je Kuk

Danas u 6,20 sati zabilježen je potres u Jadranskom moru kod talijanske obale jačine 4,6 po Richteru. Epicentar je bio 57 kilometara od grada Riminija na dubini od 10 km. Kako javljaju korisnici EMSC-a osjetio se i u Hrvatskoj

Podsjetimo, nakon snažnog potresa magnitude 5,7 po Richteru 9. studenoga koji je pogodio u 7,07 sati sjeveroistočnu obalu Italije, serija podrhtavanja tla nastavila se. Naime, i idućih dana zabilježeni su potresi. Oni jači bili su magnitude 4.3 po Richteru i 4,5 po Richteru.

Podrhtavanja na području Jadranskog mora su učestala. 

"Stalno na tom području, sve do naše strane Jadrana prema Dugom otoku, skroz preko puta, gotovo pravocrtno, bilježe se podrhtavanja tla. Nekoliko desetaka potresa je zabilježeno od onoga najjačeg talijanskog", kazao nam je seizmolog Krešimir Kuk.

"Podrhtavanja se događaju u moru, a epicentri su točno po sredini Jadranskog mora", precizirao je Kuk. Dodao je da su ipak potresi s naše strane Jadranskog mora slabiji.

"Što se tiče Banovine i tamo se stalno bilježe lagana podrhtavanja. Na Banovini nakon ona dva malo jača, svakodnevno bilježimo slabije, područje je i dalje aktivno radi se o istoj dionici rasjeda gdje je zabilježeno najviše potresa od početka serije", kazao je Kuk.

 

Ključne riječi

Komentara 2

DU
Deleted user
10:00 20.11.2022.

Pitali Norvežane da povećaju vađenje plina , odgovorili da ne smiju jer to može izazvati zemljotrese.

AI
airwarrior
11:03 20.11.2022.

Čemu služi ova služba uopće?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije