Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Šef gradskog HDZ-a u lipnju: Bandić će pasti zbog otpada na Jakuševcu

Bandić gubi potporu iz dana u dan i samo je pitanje vremena kada će on pasti, rekao je tada Mikulić
19. listopada 2014. u 20:46 19 komentara 8202 prikaza
Andrija Mikulić
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Kako saznaju mediji, jedna od stvari koje se stavljaju uhićenom zagrebačkom gradonačelniku Milanu Bandiću na teret jest i ugovaranje posla oko eliminiranja gradskog krupnog otpada, a nakon što je Ministarstvo zaštite okoliša zabranilo uporabu otpada na Jakuševcu. Tada Bandić ugovara rješenje s tvrtkom "Cezar", poduzetnika Petra Pripuza u vrijednosti 7 milijuna kuna. Da je smeće ili otpad neuralgična točka Zagreba, kao i gradonačelnika, znalo se već ranije.

U lipnju ove godine, Andrija Mikulić, predsjednik zagrebačkog HDZ-a, koji je oporba Bandiću u skupštini Grada, za Večernji list komentirao je Bandićevu borbu s gradskim krupnim otpadom. Na pitanje da je Bandiću rekao da nije Batman i da ne može pojesti otpad, kako je tvrdio, Mikulić je kazao da Bandić, "nažalost, o preozbiljnim problemima od životne važnosti za Zagreb govori na krajnje neozbiljan način. Što je najgore ništa ozbiljnija od toga da je pričao o Batmanu nije niti poduzeo, a niti ima na vidiku način na koji to misli riješiti". Uslijedilo je pitanje Večernjeg lista, ako ikada padne, na čemu će pasti Milan Bandić?

Mikulić je odgovorio da će "jedan od razloga njegovog pada biti otpad na Jakuševcu. Osim toga svima je već jasno da ne postoji vizija razvoja grada, Bandić gubi potporu iz dana u dan i samo je pitanje vremena kada će on pasti".

>> Kako je u srpnju prvi put otkriveno da je Bandić pod istragom

>> Iz hercegovačkog zaseoka do pozicije jednog od najmoćnijih ljudi u državi

Luka Lucić
PREMINUO U BOLNICI
Tragedija u Njemačkoj: Mladi hrvatski reprezentativac poginuo u stravičnoj nesreći
Preduvjet za ostvarivanje koncepta pametnog grada
 • juma:

  U ovoj našoj kaljuži nemoguće je biti političar i ostati čist. Slično je i s običnim gradjanima. Društvo je toliko korumpirano i trulo, tako da samo poštenjem i poštivajući zakon brzo dodjete pred zid.

 • nije_to_samobor:

  Čekaj malo "gubi potporu", pa koga je briga za vaše "potpore"?? Je li krao ili ga maltretirate politički?

 • Avatar Drazen Klaric
  Drazen Klaric:

  Hm,Mikulić mi se čini polunormalan, za razliku od ovih koji samo "delaju". Moramo nekad dati šansu i ovima koji su skrenuli kojekakve USKOKE i poskoke na priče o kriminalu, korupciji, nepotizmu, avanturizmu i političkom voluntarizmu u hrvata. Toliko toga vrišti ... prikaži još!i da bi više zabijali glavu u pijesak ko nojevi.