Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 192
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
UHIĆEN GRADONAČELNIK

Kako je u srpnju prvi put otkriveno da je Bandić pod istragom

Milan Bandić
Foto: Daniel Kasap/Pixsell
19.10.2014.
u 19:27

Tuđman i Čuljak provjerili su prisluškuje li se Bandićev mobitel

Danas su uhićeni zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, predsjednik Uprave Zagrebačkog holdinga Slobodan Ljubičić i predsjednik Uprave CIOS-a Petar Pripuz nakon višemjesečnog složenog kriminalističkog istraživanja vezanog za nezakonita postupanja u Gradu Zagrebu i Zagrebačkom holdingu d.o.o.

Da je Bandić pod istragom prvi put je otkriveno u srpnju ove godine, nakon što su predsjednik saborskog Odbora za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost Miroslav Tuđman i član istog tijela Tomislav Čuljak provjerili prisluškuju li se mobiteli njih dvojice, glavnog tajnika Milijana Brkića i - Bandića. Učinili su to nakon što je bivši ministar financija Slavko Linić tražio da Odbor istraži njegove navode da ga se prisluškuje.

Kako su istrage DORH-a i USKOK-a tajne, curenje informacije da je Bandić pod istragom je kazneno djelo. Međutim, Tuđman je poslije u intervjuu za Večernji list pokušao umanjiti važnost tog djela.

- Bandić je jedini za kojeg je ustanovljeno da je pod istragom, kako pišu mediji, a to da je pod istragom već se godinama provlači u medijima - rekao je Tuđman.

>> Bandić napao novinarku: Ja određujem na koja ću pitanja odgovoriti

>> Iz hercegovačkog zaseoka do pozicije jednog od najmoćnijih ljudi u državi

Komentara 12

OB
Objektivno...
20:31 19.10.2014.

Izgleda da pravna država i nije baš sasvim zamrla? Tek kad Bandiću društvo bude pravio neki sudac ili predsjednik suda to će biti početak ozdravljenja ove države

Avatar Ivica_ponovo
Ivica_ponovo
20:24 19.10.2014.

Živi bili pa vidjeli što će od ovoga biti.

Avatar ANALFABETAFOB
ANALFABETAFOB
20:12 19.10.2014.

netko drugi hoće maznut od komunista proviziju za spalionicu....tih 12-15 milja eura nije baš nešto što se pojavljuje svaki dan za maznut...na provizijama

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije