Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 167
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
rođendan

Sedam godina od prvog videa na YouTubeu

Ante Miše
Foto: Ozren Maršić
1/2
24.04.2012.
u 09:06

Prvi video uploadan 23. travnja 2005. 19 je sekundi duga snimka suosnivača YouTubea u zoološkom vrtu

"Slonovi imaju jako, jako dugačke surle i to je cool", prve su riječi koje su se prije sedam godina začule s YouTubea. Bilo je to na jučerašnji dan prije sedam godina, bila je to subota 23. travnja kada Yakov Lapitsky uploadao snimku svog šefa i suosnivača YouTubea Jaweda Karima nazvanu "Ja u zoo-u". Snimka sama po sebi nije ništa posebno i traje samo 19 sekundi, ali ušla je u povijest kao prva snimka popularne internetske stranice za dijeljenje videa.

Na YouTube se svake minute uploada oko 60 sati videa, odnosno oko sat vremena svake sekunde, donosi Mashable, više od četiri milijarde videa pogleda se svakog dana, a mjesečno korisnici pregledaju više od tri milijarde sati videa.

Brojke su nevjerojatne, a može im se dodati i ova: YouTube je u 2011. pogledan više od bilijun puta, odnosno, računajući po broju stanovnika Zemlje, prošle je godine svaki od njih pogledao videe na YouTubeu 140 puta.

Ključne riječi

Komentara 2

SO
sotokuco
10:48 24.04.2012.

Mi još na ustašama i partizanima, a ovaj \"balavac\" odeeeeeeeeeeeeeee...............

ZA
zagabria1
20:26 25.04.2012.

prodali YouTube za 1.5 milijardi USD. Danas bi dobili 10 milijardi. Crazy

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije