Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 41
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

SDSS osnovao gradsku organizaciju u Puli

31.01.2009.
u 16:05

U Puli je danas osnovana gradska organizacija Samostalne demokratske srpske stranke (SDSS), a za predsjednicu je jednoglasnom odlukom članova skupštine izabrana Mirjana Galo, koja je i predsjednica Udruge za ljudska prava i građansku slobodu "Homo".

Obrativši se članovima skupštine te gostima, predsjednica novoutemeljene pulske organizacije SDSS-a Mirjana Galo istaknula je kako Srbi, kao najbrojnija manjina u Puli, žele nadoknaditi vrijeme svoje pasivnosti, strahova i nedovoljna sudjelovanja u političkom životu grada Pule i Istarske županije te u ravnopravnu, demokratskom i snošljivu ozračju pridonositi razvoju grada.

"Biti Srbin danas je teško u mnogim hrvatskim krajevima, a to možemo svakodnevno svjedočiti od primjera odnosa prema Srbima u javnom životu, medijima, na stadionima do primitivnih birokratskih šikaniranja pojedinaca u državnim javnim ustanovama", ustvrdila je Galo, dodavši kako Srbi nisu prijetnja Hrvatskoj.

"Srbi u Hrvatskoj ne prihvaćaju biti folklor i dekor demokratskoj Hrvatskoj kakva se ona često predstavlja Europi i svijetu. Želimo biti aktivni sudionici razvoja i napretka zajedno s Hrvatima", kazala je, uz ostalo, predsjednica pulskoga SDSS-a Mirjana Galo.

Istarski župan Ivan Jakovčić je ocijenio kako je SDSS snažna stranka u hrvatskom političkom životu, koja daje ton hrvatskoj vladi, dodavši da je upravo zato zadovoljan osnutkom gradske organizacije SDSS-a u Puli.

Predsjednik SDSS-a Vojislav Stanimirović izjavio je kako je SDSS osnovao svoju organizaciju u Puli ne da unese nemir i nered, nego da pridonese boljitku Istre i istarskih građana.

Saborski zastupnik i potpredsjednik SDSS-a Milorad Pupovac kazao je kako je Istra po političkoj kulturi najrazvijenije područje u Hrvatskoj.

"Današnji čin rezultat je sinergije u kojoj je temeljni kamen politika Istarske županije i njezine vlasti u nizu godina i mandata", zaključio je Pupovac.

(Hina)

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije