Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Cro Demoskop

SDP-u najlošiji rezultat u 15 godina mjerenja

Suspendirani SDP-ovci
Foto: Jurica Galoic/PIXSELL
05.08.2018.
u 20:23

Ni ovaj mjesec Davor Bernardić nije među deset najpozitivnijih političara. S 0,7 posto izbora nalazi se tek na sedamnaestom mjestu

Da su parlamentarni izbori provedeni početkom kolovoza, HDZ bi bio relativni pobjednik s izborim od 26 posto (prema 25 posto iz srpnja). Pokazalo je to redovito mjesečno istraživanje agencije Promocije provedeno početkom kolovoza.

Prema istom istraživanju, SDP bi imao podršku od samo 18 posto, što je najniža izborna podrška u mjerenju preferencija stranaka od početka istraživačkog projekta CRO Demoskop, dakle u 15 godina. Drugi najniži rezultat SDP je zabilježio nakon izbornog poraza, odnosno u prvom mjerenju preferencija stranaka u siječnju 2004. godine (18,9 posto), a treći najniži rezultat “drži” Zoran Milanović kad je u srpnju 2014. godine izmjereno 19,1 posto. No tada je stranka bila na vlasti.

Na trećem mjestu je Živi zid s izborom od 13,2 posto (13,4 posto imao je u srpnju), a slijedi Most s izborom od 7,5 posto (prije mjesec dana 7,3 posto).

Nakon pet mjeseci vrh ljestvice pozitivnog doživljaja hrvatskih političara preuzela je predsjednica Grabar Kitarović, koja je na valu sportskog uspjeha i navijanja povećala izbor za najpozitivnijeg domaćeg političara na ovomjesečnih 20,8 posto (prema srpanjskih 17,2 posto ili predmundijalskih 15,1 posto).

Na drugom je mjestu “Nitko” s izborom od 20,1 posto, a premijer Plenković se zadržao na trećem mjestu s 8,5 posto izbora (prije mjesec dana 9,1 posto). Ni ovaj mjesec među deset najpozitivnijih hrvatskih političara nema predsjednika najveće oporbene stranke Davora Bernardića, koji se s 0,7 posto izbora na sedamnaestom mjestu (prije mjesec dana s 1,1 posto bio na jedanaestom mjestu).

Ključne riječi

Komentara 15

RI
rimac444
21:09 05.08.2018.

Komunjare jedino još mediji, razni ipsosi, demoskopi drže na površini kaljuže zvane SDP. Od medija najgori je HRT, navodno javni i hrvatski. U udanom terminu na ovaj velik blagdan nakon dvevnika oni nam serviraju izdajice poput mesića i njegovih jadnikaka i smradova sa lažima i prljavim manipulacijama.

Avatar Mi sami
Mi sami
20:41 05.08.2018.

Za glasače SDPa Bero nije dovoljno antihrvatski nastrojen. Puno prihvatljiviji su im stazici bojani ostoje grbini jovanovici....

PU
Pukovnik
21:01 05.08.2018.

Doprvak svijeta. Oluja s našim prijateljima Izraelcima koji su poslali optužbe o “fašizmu” u vjetar. Danas Alka u Sinju. Zajedničke suze za našeg glazbenog velikana. Zajedništvo. A sad se još 5. Kolona jugo-četnički SDP raspada! Neopisivo!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije