Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nova snaga

Savez za Hrvatsku protiv HDZ-a i SDP-a

sisljagic
Foto: Borna Filic/PIXSELL
1/4
05.02.2014.
u 21:27

Skup je bio prožet nacionalnim nabojem i željom za promjenama

Više od 400 uzvanika došlo je pozdraviti osnivanje pokreta Savez za Hrvatsku koji čini osam političkih stranaka. Skup je bio prožet nacionalnim zanosom iz devedesetih, ali i velikom energijom i željom za promjenama. Iako su se novinari uplašili da će početi beskonačne govorancije predsjednika osam stranaka, sve je završilo za manje od 45 minuta. Službeni govor održao je samo prvi koordinator Saveza Vladimir Šišljagić, dok su ostali predsjednici stranaka dali kraće izjave. Savez okuplja Akciju za bolju Hrvatsku, Autohtonu hrvatsku seljačku stranku, HDSSB, Hrast, HSP, Hrvatsku zoru, Obiteljsku stranku i Zavjet za Hrvatsku.

Vladimir Šišljagić uvjeren je da je Savez potreban Hrvatskoj zato što “s crvenima i plavima”, koji se smjenjuju na vlasti, samo dramatično tonemo.

- Nedopustivo je da se građani pitaju je li ovo Hrvatska za koju smo se borili te je li samostalna ili prodana tuđincu. Hrvatska nije prodana tuđincu za Judine škude već za nove kredite - rekao je Šišljagić te ponudio Savez kao alternativu.

Uvjeren je da će na predstojećim europskim i nacionalnim izborima postići značajan uspjeh te u pozitivnom smislu prodrmati i prekrojiti sadašnju političku scenu.

- Siguran sam da se i Vlada više neće moći konstituirati bez potpore političkih stranaka koje čine Savez, a tu dodajem i udruge građana i građanske inicijative – naglasio je Šišljagić. Njegov govor često je prekidan pljeskom iz publike, u kojoj je bilo dosta Slavonaca. To je nekako postala tradicija jer je svojedobno Branimir Glavaš bio zadužen da diže atmosferu na HDZ-ovim saborima. Predsjednik Hrvatske zore Milan Kujundžić osnivanje Saveza za Hrvatsku drži povijesnim trenutkom jer je i osiromašeni i nezaposleni narod već prepoznao da mu je to jedina šansa.

- Dvije velike političke stranke koje su sebe proglasile nedodirljivima polako će uzmicati pred narodom koji su prevarile i osiromašile – naglasio je. Skup su došli pozdraviti dizajner Boris Ljubičić i novinarka HTV-a Karolina Vidović.

>> 'Pet do 12 je za Hrvatsku, Savez je potreban za spas!'

>> 'HDZ je najveći trn u oku Saveza za Hrvatsku, ali ni oni neće spasiti SDP'

Komentara 78

PO
portugisac
15:16 05.02.2014.

Biti ču uz ovaj savez samo ako stvarno ustraju na tužbi za genocid i lustraciji. Bude li to dvoje, Hrvatska je spašena.

HO
homofob
14:29 05.02.2014.

Bog ih blagoslovio za ono sto kazu ukoliko im je to i u srcima!

KA
kaco
15:41 05.02.2014.

Osobno glasat ću za njih jer hdz/sdp sa svojim satelitima su prokockali svoje mandate. Nadam se da me ovi neće razočarati.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije