Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 185
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Andrija Mikulić:

'HDZ je najveći trn u oku Saveza za Hrvatsku, ali ni oni neće spasiti SDP'

Andrija Mikulić
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL
05.02.2014.
u 22:23

– U Hrvatskoj su i prije bile razne inicijative kojima se htjelo oslabjeti HDZ kao najjaču hrvatsku stožernu stranku, no to im nije uspjelo – kazao je Andrija Mikulić.

Član Predsjedništva HDZ-a Andrija Mikulić osvrnuo se na današnje osnivanje Saveza za Hrvatsku.

– U Hrvatskoj su i prije bile razne inicijative kojima se htjelo oslabjeti HDZ kao najjaču hrvatsku stožernu stranku, no nije im to uspjelo. I ovaj savez mogu slagati i preslagivati koliko god žele, ali ni to neće spasiti SDP od gubitka sljedećih izbora. Kao što ni Gabrićev forum neće pomoći Josipoviću da osvoji novi predsjednički mandat – izjavio je Andrija Mikulić, član Predsjedništva HDZ-a, pred novinarima u Središnjici stranke.

"DC nije dio 'Glavaševe Platforme Saveza za Hrvatsku'"

Na pitanje novinara smatra li da je Savez osnovan kako bi se spriječila pobjeda HDZ-a, Mikulić je rekao "naravno". – Iz njihovih se izjava vidi protiv koga su. Najveći trn u oku im je HDZ, ali ponavljam, ni to neće spasiti SDP od poraza na izborima – zaključio je Mikulić.

- DC nije dio "Glavaševe Platforme Saveza za Hrvatsku", niti navedene inicijative za "okupljanje desnice za ulazak u Parlament EU". Navodimo da se znak DC-a ne može koristiti na logotipu "Saveza za Hrvatsku" - stoji u priopćenju Demokratskog centra, kojim reagiraju na natpise u nekim medijima koji su DC svrstali u navedenu inicijativu HDSSB-a, Hrvatske zore i drugih.

>>Savez za Hrvatsku: Čvrsti nacionalni stavovi, lustracija i tužba za genocid

Komentara 64

MC
mica caca
21:14 05.02.2014.

Svi članovi HDZ sramite se. Uništili ste Hrvatsku i hrvatski narod. Umrežili ste sve bivše komuniste (sekretare) u svoje redove, koji su dokrajčili domoljube i zemlju do kraja. U općinama ste ostavili podobnike_komuniste koji nisu prije,a ni svih ovih 23 godine ništa radili, osim kako dopustiti krađu i uništavanje naroda i zemlje. Koliko nas je molilo i klečalo 2003. godine da pobjedite. Zar nije sramota Sanader u kojeg smo vjerovali da je čestiti domoljub i vjernik. A onda ste izabrali Kosoricu, jer se niste između sebe mogli dogovoriti tko će voditi Hrvatsku. A tko je Kosorica!. Sramite se. Umjesto da od najmanjeg u općini pa do samog vrha stranke očistite kriminalce i neradnike koji su stekli velika bogatska, a sve u ime naroda, da se onda pokajete pred čitavim narodom i krenete dalje ujedinjeni sa svim onima koji žele Hrvatskoj i hrvatskom narodu boljitak. Narodu nije SDP razočarenje, jer smo znali s kim igramo, ali vi ste bili oni koji ste 8 godina imali vlast, te da ste imali morala i poštenja, podigli bi nas iz bijede i jada. Jadan onaj tko više bude za vas glasao.

BU
budagigo
22:41 05.02.2014.

hdssb to je strančica koja je umalo zbog svojih interesa dala sdpu presudne glasove za promjenu ustava kojom bi se zatrlo ovo malo demokracije koje je narodu preostalo kroz odlučivanje na referendumu.pitanje je još hoče li se hdssb predomisliti i istrgovati glasove sa sdpom.to je stranka hadezeovskih prebjega koji me nikako nisu uvjerili da je bolje dati glas njima nego hdzeu.šišljagičeva galama na skupu podsječa na ivinu galamu na splitskoj rivi(i sada se bliže nekakvi izbori),a po dolasku na vlast totalni zaokret i djelovanje dijametralno suprotno predizbornoj galami.

BO
Bogočin
22:00 05.02.2014.

Uvjetno podržavam formiranje bloka stranaka "Savez za Hrvatsku". Dobro je da je taj blok formiran kao alternativa HDZ-a i kao istinska, a ne fiktivna oporba kukurikavcima, jer HDZ to već dugo nije. Želio bih da se nešto slično dogodi i na lijevom centru, jer SDP nije nikakva socijaldemokratska stranka nego su to samo reformirani komunisti, ako je takvo što uopće moguće reformirati, pa je Hrvatskoj potrebna i autohtona ljevica koja neće raditi protiv vitalnih nacionalnih interesa kao ovi kukurikavci. Moja potpora je uvjetna jer sam priželjkivao da se za početak stvori savez stranaka demokršćanske provijencije, dakle onih koji nisu eurofobi (poput HSP-a), jer će to biti velika smetnja uključivanju istih u asocijaciju stranaka narodnjačkog i demokršćanskoga predznaka, najmoćnije frakcije u EU-parlamentu. Ovako će ovaj savez imati isti problem kao HDZ sa Ružom Tomašić. Drugi veliki problem je što se je Danijel Srb i njegov HSP ne samo iskompromitirao nego i izblamirao dajući otvorenu potporu HSP-u Zvonka Jurišića u BiH pri formiranju "Platformaške vlade" preko koje su Hrvati u BiH (većinske stranke), praktično izbačeni iz vlasti. Dobro bi bilo ići u ovakve saveze na parlamentarnim izborima i eventualno na predsjedničkim izborima, ali na izborima za EU parlament samo uvjetno, što znači samo ako se HSP jasno deklarira kao proeuropska stranka i stranka koja izričito podržava legitimna prava BiH Hrvata da ih isključivo mogu zastupati samo oni koji imaju većinu hrvatskih glasova iza sebe. Nemam ništa osobno protiv pravaša (osim ove dvije navedene mane), ali pravaštvo i demokršćani nisu isto. Pustimo pravaše neka sami rješavaju svoje probleme i neka se ujedine. Ako neko od njih valja, brzo će se izdići iznad ostalih i postati ubrzo jedina pravaška opcija, inače će se njihova oholost i samoljublje, koji i jesu glavni razlozi zašto se nemogu ujediniti, prenijeti i na ovaj savez, pa će od njih biti daleko više štete nego koristi. Jedno je sigurno. Po ovom savezu će lupati i HDZ i kukurikavci, jer su im iste gazde i jer se i jedni i drugi jako boje ovog saveza, ali vjerujem da su ovi dovoljno i zreli i otporni da im se suprtstave. To su uostalom dokazali i na referendumu o obitelji.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije