Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vladimir šišljagić

'Pet do 12 je za Hrvatsku, Savez je potreban za spas!'

Vladimir Šišljagić
Foto: Davor Javorović/PIXSELL
05.02.2014.
u 09:17

Savez za Hrvatsku gorka je zbilja. Bipolarni politički sustav pretvorio nas je u robove, a našu djecu u dužnike, poručuju Šišljagić i Kujundžić

Milan Kujundžić, predsjednik Hrvatske zore i Vladimir Šišljagić, predsjednik Hrvatskoga demokratskog saveza Slavonije i Baranje (HDSSB) gostovali su u emisiji 'U mreži Prvog' na Hrvatskom radiju te govorili o osnivanju Saveza za Hrvatsku koji okuplja stranke desnice.

Savez za Hrvatsku gorka je zbilja. Bipolarni politički sustav pretvorio nas je u robove, a našu djecu u dužnike. Stoga nam je potreban ovaj savez za promjene. Vidjet ćete, nakon današnjeg dana ništa u Hrvatskoj neće biti isto – naglasili su te dodali:

– Smatramo da je pet do dvanaest za Hrvatsku i stoga je potreban novi savez za spas Hrvatske, ali s novim imenima. Postigli smo zajedništvo, za razliku od postojeće desnice, i očekujemo da ćemo u svibnju poslati dva kandidata u Bruxelles.

Šišljagić je kazao kako glavno pitanje nije njihov odnos s HDZ-om već tko može dobiti povjerenje naroda.

– A to sigurno nije HDZ, a ni SDP – rekao je.

– Ne bavimo se Karamarkom ni pojedincima. Nažalost, bavimo se posljedicama njihova rada. Prije svega zanimaju nas mladi ljudi, za koje ne želimo da odlaze u svijet, želimo da se ovdje djeca rađaju, moramo spasiti zemlju i narod. A reakcije ljudi pokazuju da se to može – rekao je Kujundžić.

>>Ž. Markić i Glavaš nisu sudjelovali u pregovorima za Savez za Hrvatsku

>>Željka Markić izabrala Šišljagića i Kujundžića umjesto HDZ-a i Karamarka

Komentara 21

TA
tatatata1
09:35 05.02.2014.

Podrška Hrvatima

KR
KroničarHr
10:02 05.02.2014.

Kakvu Hrvatsku Šišljagiću? Kakvu? Za Hrvatsku se u ovome trenutku zalažu i Josipović i Milanović, Pusić i Pupovac, Karamarko i Lesar, svi se zalažu za - Hrvatsku. Hrvatska nije kao pojam bila upitna čak ni najortodoksnijim velikosrbima, pogotovo danas - ona je činjenica koju svatko mora uvažavati. Samo je pitanje - kakvu ili kakva? Ne može se podrazumijevati na žalost sam po sebi pojam - Hrvatska, jer kako i vidimo u tome pojmu svi vide radikalno suprotstavljene sadržaje. Ako vi mislite da je dovoljno za "Hrvatsku" to da pošaljete kako kažete "dva zastupnika u EU parlament" onda niste odgovorili ni na jedno pitanje. Prije nego bilo tko za bilo što bude izabran, ako želite nešto kvalitetno novo - Savez za Hrvatsku mora objaviti svoju programsku i političku plarformu ali ne takvu da se govori o - Hrvatskoj bez sadržaja ili sa sadržajem koji svatko može tumačiti kako želi. U tom slučaju ništa niste novo donijeli. Vaši zastupnici u EU parlament moraju se pred ovim narodom očitovati o najvažnijim političkim pitanjima u zemlji da bismo znali - za šta će se boriti u EU parlamentu. To je minimum a ne "nova imena". Imena ne znače sama po sebi - ništa, bila stara ili nova. Relativno novo ime je i Peđa Grbin, pa smo vidjeli "novitete" koje nam nudi.

DU
Deleted user
09:42 05.02.2014.

Samo da se napokon odmaknemo od SDP-a i HDZ-a dviju sestrinskih stranaka,koje vuku iste korijene iz SKJ.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije