Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 41
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMIJENJENA OCJENA

Sastao se školski odbor zbog dopisa prve dame: Ništa nije zaključeno, čeka se nalaz inspekcije

Zagreb: Klasi?na i XVI. gimnazija u Križani?evoj ulici
Foto: Davor Visnjic/PIXSELL
1/2
08.07.2022.
u 14:23

Vijest o dopisu koji je poslala prva dama, postala je glavna vijest u javnosti te je naletila na brojne kritike.

Sastanak školskog odbora zagrebačke Klasične gimnazije održan u petak zbog slučaja navodnog pritiska na profesore te škole radi podizanja već zaključenih ocjena, završio je bez zaključka jer još nije gotov nadzor prosvjetne inspekcije.

"Školski odbor danas nije ništa zaključio jer čeka na nalaz inspekcije za koji treba još nekoliko dana", doznaje Hina od člana odbora po završetku sastanka.

Sanja Musić Milanović, supruga predsjednika Republike, uputila je 24. lipnja mail ravnateljici škole svoga sina, razredniku i školskoj psihologinji, u kojemu upozorava na nepravilnosti na nastavi matematike. To je izazvalo val reakcija u medijima zbog navodnog pritiska predsjednikove supruge kako bi se njezinu sinu povisile već zaključene ocjene.

Prosvjetna inspekcija po službenoj je dužnosti pokrenula postupak o navedenom slučaju koji je još uvijek u tijeku, a rezultati se očekuju početkom sljedećeg tjedna.

Zakonom o odgoju i obrazovanju u osnovnoj i srednjoj školi člankom 76. definirano je da učenik ili roditelj koji nije zadovoljan zaključenom ocjenom iz pojedinog nastavnog predmeta ima pravo u roku dva dana od završetka nastavne godine podnijeti zahtjev nastavničkom vijeću radi polaganja ispita pred povjerenstvom, koje se provodi u roku dva dana od dana podnošenja zahtjeva.

VIDEO: Radovan Fuchs o slučaju Milanovićeva sina: Poslali smo inspekciju u školu

S obzirom na slutnje koje su se nadvile nad kriterijem ocjenjivanja u Klasičnoj gimnaziji u Zagrebu, Večernji list istražio je dijele li ondje olako petice u usporedbi sa srednjim školama u Zagrebu i Hrvatskoj. Koristili smo podatke Školskog e-Rudnika Ministarstva znanosti i obrazovanja od školske godine 2013./2014. do 2020./2021. Više o tome, pročitajte OVDJE

VIDEO: Andrej Plenković: Ne želim komentirati obitelj predsjednika Zorana Milanovića

Komentara 2

RO
ronyday
15:08 08.07.2022.

Prva dama kao i slučajnim špot i sramota nacije.

Avatar Cohen
Cohen
14:08 08.07.2022.

Apsolutno neprimjereno za nase drustvo suprugu predsjednika nazivati prvom damom. Nikakav glamur joj ne pripada, niti dolazi s izborom supruga. Osoba je za sebe, sa svojom strukom i obrascima ponasanja ( ovaj "izlet" joj nije yrebao). Svaki pokusaj medija da nas uvuce u traceve o njenim haljinama, torbicama ili sesirima je cisti promasaj. Budalastina.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije