Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 21
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VINKO FILIPOVIĆ

'Jedan je temeljni problem u slučaju Sanje Musić Milanović i to je krajnje neprimjereno'

Zagreb: Predstavljanje rezultata nacionalnih ispita provedenih u 8. razredu osnovnih škola
Foto: Jurica Galoic/PIXSELL
1/3
07.07.2022.
u 08:11

Kad u javnom životu obnašaš neku funkciju, osobito kad je u pitanju ovako osjetljivo područje kao što je škola, jednostavno moraš voditi računa o tome da tvoja pojava u toj instituciji uvijek ima i tu dodatnu dimenziju, kazao je

Ravnatelj Nacionalnog centra za vanjsko vrednovanje obrazovanja i bivši ravnatelj Agencije za odgoj i obrazovanje Vinko Filipović gostovao je na N1, gdje se dotaknuo Sanje Musić Milanović koja je slala e-mail srednjoj školi svoga sina kako bi se požalila na profesoricu iz matematike.

“Na položaju ravnatelja Agencije za odgoj i obrazovanje deset sam godina, a moja djeca išla su u to vrijeme u Križanićevu u jednu od ove četiri gimnazije. Ja se nijednom nisam pojavio u toj školi niti kao roditelj niti po službenoj dužnosti kao ravnatelj Agencije. Pritom ne mislim da se roditelji ne trebaju informirati o svojim učenicima, ja sam to riješio tako da se moja supruga informirala. Ničim ja ne dovodim u pitanje pravo gospođe Milanović da se interesira za svoje dijete i za sve ono što se događa u školi”, rekao je Filipović.

Problem vidi u vremenu kada je poslala sporni e-mail. 

“Temeljni je problem što je ona to učinila sa svim onim primjedbama na rad škole odnosno predmetne nastavnice pet ili četiri dana nakon završetka nastavne godine. Da je to isto napravila tijekom nastavne godine u listopadu, prosincu, ožujku pa sve do 21. lipnja, bilo bi apsolutno legitimno. Kad u javnom životu obnašaš neku funkciju, osobito kad je u pitanju ovako osjetljivo područje kao što je škola, jednostavno moraš voditi računa o tome da tvoja pojava u toj instituciji uvijek ima i tu dodatnu dimenziju", kazao je.

"Apsolutno je pravo gospođe Milanović da brine o svom djetetu. Međutim, mislim da je vrijeme i način u kojem je to učinila bilo krajnje neprimjereno", dodao je Filipović. 

>> VIDEO Analitičar komentira: Je li ovo bio pomno isplaniran odlazak ministra Marića? Istu večer znalo se da je Marko Primorac nasljednik

Komentara 23

PE
peronja
09:31 07.07.2022.

djeca nas običnih smrtnika, iako prolaze s peticama sve razrede, nemaju sve petice i ne mogu upisati željene škole jer su postavljeni visoki pragovi. No mi ne možemo utjecati na to da nam djeca dobiju višu ocjenu, kao drugarica.

ST
stefj
10:06 07.07.2022.

Eto, čovjek sve objasnio; trebala je poslati email prije, tako da učiteljica odmah zaključi 5, tako da se izbjegnu svi ovi problemi poslije. Trebala je učiteljica matematike pratiti ostale učitelje, koji su ispali pametniji, i zaključiti pet bez obzira na razinu znanja predsjednikova sina... Znači, trebala je djelovati preventivno i upozoriti ravnateljicu i učiteljicu što će se dogoditi ako ne zaključit peticu...

MA
Makbe
23:37 16.07.2022.

Malom od matematike povišena je istovremeno i četvorka iz latinskog. Na temelju čega?Sramotno za takve roditelje da tako bahato i protuzakonito vrše pritisak sa svoje visoke pozicije na profesore da njihovom djetetu nezasluženo povisuju ocjene. Ajmo roditelji , nagodinu svi u škole ili šaljite mailove. Nije vaše dijete manje vrijedno od malog od matematike i latinskog.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije