Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U REMETINCU

Sanader dva sata iznosio obranu, ali na pitanja nije odgovarao

\'03.10.2010., Zagreb -   Aerodrom Pleso, bivsi premijer Ivo Sanader sa suprugom Mirjanom sletio je na zagrebacki aerodrom, te se taxi vozilom uputio u Kozarcevu. Photo: Robert Anic/PIXSELL\'
Foto: Robert Anić/Pixsell
1/8
21.07.2011.
u 10:41

Govorio je uvjerljivo s dosta argumenata. Ovo je tek prva istraga. U sljedeću srijedu očitovat će se o optužbama vezano za proviziju Hypo banke – kazao je Prodanović.

Dva je puna sata Ivo Sanader, prema riječima njegova odvjetnika Čede Prodanovića, suvereno iznosio obranu pred dvjema USKOK-ovim tužiteljicama u zagrebačkom Okružnom zatvoru u Remetincu, no nije odgovarao na njihova pitanja.

Bivši premijer i šef HDZ-a očitovao se o optužbama koje mu se stavljaju na teret u istragama o izvlačenju novca preko Fimi medije, pranja novca preko različitih računa i posljednjeg proširenja istrage zbog čega je prošli tjedan uhićena bivša šefica računovodstva vladajuće stranke Branka Pavošević.

– Govorio je uvjerljivo s dosta argumenata. Ovo je tek prva istraga. U sljedeću srijedu očitovat će se o optužbama vezano za proviziju Hypo banke – kazao je Prodanović, jedan od Sanaderovih odvjetnika po završetku ispitivanja.

Neposredno prije ispitivanja Ive Sanadera u vezi s optužbama u predmetu Fimi media, u Remetinec su stigli njegovi odvjetnici Čedo Prodanović i Goran Suić. Prodanović je istaknuo da će se Sanader u prvom redu braniti činjenicama koje mu idu u prilog te da nema namjeru niti će to biti taktika obrane da na nekoga svaljuje krivnju ili ga blati. Ispitivanje u zatvoru provodi se jer je Sanaderu pogoršano stanje noge.

Prodanović je kazao da su se konzultirali sa specijalistima te da bi Sanaderu tijekom sutrašnjeg pregleda u bolnici za osobe lišene slobode u Svetošimunskoj možda trebali snimiti nogu magnetnom rezonancijom jer, pribojavaju se liječnici, postoji opasnost od sepse.

Koja je točno Sanaderova dijagnoza, ne znaju ni odvjetnici. U početku se smatralo da je u pitanju istegnuće ligamenata, no, kako kažu, noga mu je natečena i drukčije boje.

Bivši premijer bit će u 13 sati ispitan u svojoj ćeliji u istražnom zatvoru, a na uvjete u Remetincu Sanader se ne žali.

Bolje mi je ovdje nego u austrijskom zatvoru – kratko je rekao bivši premijer.

Sanadera su njegovi odvjetnici posjetili i jučer. Najavili su žalbu na pritvor i vjeruju da će ona biti prihvaćena.

>>Remetinec ugasio Sanaderov san o europskoj karijeri

Iako zakon daje mogućnost kućnog pritvora, Prodanović je naglasio da je ta mogućnost u praksi slabo provediva te se neće na nju oslanjati.

Obitelj i prijatelji bivšeg premijera nisu bili u Remetincu. Sanader je sam zatražio da ga u ovim trenucima ne posjećuju jer ih želi zaštititi od medijskog pritiska.

Bolna noga Sanaderu već neko vrijeme zadaje probleme. Liječnica ga je pregledala u Remetincu, no sutra će ga prevesti i do zatvorske bolnice pa ponovno pregledati.

Neslužbeno doznajemo da su za Sanadera “rezervirana” četiri specijalistička pregleda u zatvorskoj bolnici u koju će ujutro biti dovezen pod policijskom pratnjom. Hoće li nakon pregleda, koji će potrajati oko dva sata, biti vraćen u Remetinec, ovisit će o mišljenju liječnika.

Ključne riječi

Komentara 171

OB
-obrisani-
21:51 21.07.2011.

Ako mislite logično, čovjek uzima za sebe a onima koji su mu pomogli ništa ne da za uslugu onda ste gens crédules . . .

VO
VolimZagreb
11:42 21.07.2011.

A Brodarac je bio zdrav, i kao zdrav umro! A ovaj zbog noge ide u bolnicu. Gdine ministre pravosuđa, imate li što za reći?

DR
dreamteam
14:05 21.07.2011.

I Ive ,idemo dalje?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije