Naslovnica Vijesti Hrvatska

Američko veleposlanstvo za Večernji: SAD želi da Hrvatska modernizira zrakoplovne snage

- Već više od godinu dana radimo s Izraelom na detaljima predloženog transfera za F-16 zrakoplove, ističu iz američkog veleposlanstva
07. prosinca 2018. u 10:27 272 komentara 15818 prikaza
Zagreb: Borbeni avioni F-16 Barak Izraelskog ratnog zrakoplovstva
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

Amerika podržava hrvatsku nabavu izraelskih vojnih zrakoplova! Proizlazi to iz najnovije reakcije američkih diplomatskih krugova. Nakon informacija da američka administracija usporava dogovor Izraela i Hrvatske o prodaji zrakoplova F-16, Večernji list je dobio službenu reakciju američkog veleposlanstva:

Donald Trump UPITNA KUPNJA SAD blokirao isporuku izraelskih F-16 Hrvatskoj. MORH: Tražimo poštovanje jamstava

– Sjedinjene Američke Države ostaju čvrsto predane potpori Hrvatskoj da modernizira i nadogradi svoje zrakoplovne snage kupnjom zrakoplova koji su u skladu s opremom NATO-ovih saveznika.

– Već više od godinu dana radimo s Izraelom na detaljima predloženog transfera za F-16 zrakoplove. Tijekom cijelih tih razgovora jasno smo isticali pod kojim tehničkim uvjetima možemo odobriti takav transfer.

– U ovom trenutku vrlo aktivno radimo s Izraelom i Hrvatskom kako bismo ostvarili prihvatljivo rješenje koje će biti unutar hrvatskih potreba i unutar zadanog roka – stoji u odgovoru američkog veleposlanstva u Zagrebu. 

Pogledajte let MiG i F-16 borbenih zrakoplova iznad Knina:

[video: 26220 / MiG i F-16 iznad Knina]
Vodič za kupovinu gadgeta
BLAGDANI
Vodič za kupovinu gadgeta: Što kupiti vašim omiljenim tehnoljupcima?

A1 izdvaja za Vas

  • john.drum.501:

    Ne volim čitati obična "nagađanja" medija kakva je bila prethodna objava. Toliko glupa i primitivna. Locked Martin ne gubi, nego dobiva budući da Izrael i tako kupuje njihove nove zrakoplove. Znači samo ih mijenja. Sa druge strane "priglupi" novinar nije ... prikaži još! napisao da bi u slučaju otkazivanja, kupili Gripene, a ne nove F-16 koji su preskupi za sve zemlje koje je naveo. Doista mi nije jasno da netko nagađa, a da uopče nema pojma o temi. Novine bi trebale sadržavati novosti, tj. istinite informacije. Znam ili ne znam. Nagađanja auutora nisu za objavu. To i je razlog zašto ne želim takve novine niti besplatno.

  • sašan:

    sad svima treba otić Krstičević.i onom pajacu Beri. pa zar svi niste kritizirali kupnju "starih kanti",a sad kad bi kao trebala biti blokirana kupnja aviona vam ne valja upravo to što je kao propao posao i ministar bi treba zbog ... prikaži još! kao propalog posla otić.pa zar vi niste sretni što ako tako bude nećemo kupit "stare kante"?Bero kretenu jel ti znaš šta hočeš i šta ti odgovara? hočeš "stare kante" ili nečeš? kad su trebali bit kupljeni ministar je treba dat ostavku jer se kupuju,sad kad bi kao moglo propast,opet bi misnistar treba otić!!!!! koji kreten,Bero i oporba!!!!!!!!!

  • Polikarp:

    U laži su kratke noge! Brzo se potvrdilo da SAD ne blokira kupnju izraelskih borbenih zrakoplova F16. Bila je to najobičnija prijesna laž iz KOS-ove kuhinje.