Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 158
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
na zadatku

Ruski snimatelj ubijen ispred ukrajinske vojne baze

Ukrajina
Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
30.06.2014.
u 07:31

Anatolij Klian (68) ranjen je u trbuh, a ozljedama je podlijegao na putu do bolnice

Snimatelj ruske televizijske postaje Channel One TV preminuo je nakon što je sinoć upucan ispred ukrajinske vojne baze u Donjecku.

Anatolij Klian (68) ranjen je u trbuh, a ozljedama je podlijegao na putu do bolnice, javlja RT. Klian se uputio do ruske baze s ruskim majkama koje su išle moliti ukrajinsku vojsku da njihove sinove puste kućama. Kada ih je autobus doveo do baze, obavljeni su pregovori nakon kojih su novinari u pauzi zapalili cigarete. Tada je netko počeo pucati prema autobusu. Osim snimatelja, ranjen je i vozač autobusa koji se od ozljede vrata oporavlja u bolnici.

- Teško je reći tko je pucao, no meta su bili putnici autobusa - potvrdila je novinarka RT-a Maria Finošina koja se trenutno nalazi u Lugansku.

Ovo je drugi napad na novinare ovog vikenda. Jučer su napadnuti i novinari LifeNewsa u blizini Donjecka. Na njihov automobil bačena je granata, no srećom nitko nije ozlijeđen.

>>Nakon produljenog primirja nastavili borbu, poginula trojica ukrajinskih vojnika

Komentara 11

AA
aabbcc
12:30 30.06.2014.

Mozda to Rusi ubijaju svoje novinare da pokazu svijetu mrak fasizma i diktature Majdana demokracije .

Avatar dr. Evil
dr. Evil
07:54 30.06.2014.

68 g. i snima po ratnoj zoni? Do koliko oni rade do 70 ? Bolje bi mu bilo da je otišao pecati u penziji.

Avatar El Indio
El Indio
08:37 30.06.2014.

A kad su Rusi rokali strane novinare po Gruziji onda nikom nis

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije