Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POVIJESNI SUMMIT

Rusija, Kina i Japan zadovoljni susretom dvojice korejskih čelnika

Povijesni summit na korejskom poluotoku
Reuters/Pixsell
27.04.2018.
u 13:42

Kina je u petak "pljeskom pozdravila" susret na vrhu sjevernokorejskog čelnika i južnokorejskog predsjednika pohvalivši "njihovu odvažnost" i nazivajući "povijesnim trenutkom" njihovo rukovanje na crti razgraničenja koja dijeli poluotok.

Rusija, Kina i Japan u petak su izrazili zadovoljstvo zbog korejskog summita i dijaloga sjevernokorejskog čelnika Kim Jong-una i južnokorejskog predsjednika Moon Jae-ina, javlja francuska novinska agencija.

Kremlj je u petak nazvao susret na vrhu dvojice korejskih čelnika "veoma pozitivnom viješću".

"Ovo je veoma pozitivna vijest!", istaknuo je glasnogovornik Kremlja Dmitrij Peskov.

Ruski predsjednik Vladimir Putin "više puta je isticao da se trajno rješenje stanja na Korejskom poluotoku može temeljiti samo na izravnom dijalogu", rekao je.

"Danas vidimo da se taj izravni dijalog dogodio i da otvara stanovite mogućnosti", dodao je Peskov ocijenivši "veoma pozitivnom činjenicu da su se dvojica čelnika sastala te rezultate njihova razgovora".

Kina je u petak "pljeskom pozdravila" susret na vrhu sjevernokorejskog čelnika i južnokorejskog predsjednika pohvalivši "njihovu odvažnost" i nazivajući "povijesnim trenutkom" njihovo rukovanje na crti razgraničenja koja dijeli poluotok.

"Kina pljeskom pozdravlja povijesnu etapu koju su označila dvojica čelnika, divimo se odvažnosti i političkoj volji koju su pokazali" te se "nadamo da će (događaj) uroditi pozitivnim plodovima", rekla je Hua Chunying, glasnogovornica kineskog ministarstva vanjskih poslova.

I japanski premijer Shinzo Abe je izrazio zadovoljstvo summitom korejskih čelnika istaknuvši kako se nada da će ga pratiti "konkretna djela".

"Želim pozdraviti taj pozitivan korak u cjelovitom rješavanju pitanja u vezi sa Sjevernom Korejom", rekao je Abe novinarima, ocijenivši summit "iskrenim razgovorom o denuklearizaciji Sjeverne Koreje". 

"Iskreno se nadamo da će Sjeverna Koreja početi konkretno djelovati potaknuta ovim susretom i summitom na kojemu će sudjelovati Sjedinjene Države i Sjeverna Koreja", dodao je.

Komentara 5

Avatar nekakav
nekakav
13:58 27.04.2018.

i tako će za isti stol sjesti osobe koje se međusobno oslovljavaju izrazima 'debeli prasac, invalid, bezumnik, kriminalac...' baš lijepo prijateljsko druženje će to biti, uz pivu (sjevernokorejsko je najbolje..) i hamburger.

MA
Markos
10:30 28.04.2018.

Vidi ti novinara. A Trump koji je Rocket mana disciplinirao? A zasto onda ne pise mozda "Kina, Japan I Rusija zadovoljni?..." Propagandist pisao clanak jeli.

KE
kelab
05:37 28.04.2018.

Ipak je mali buco pretjerao s kilazom. Bilo bi mu bolje manje lokat i manje sira.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije