Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
sukob u siriji

Rusija i Kina stavile veto na oštrije sankcije Siriji

'Syria\'s president Bashar al-Assad gestures as he speaks to journalists during a press conference after talks with Ukraine\'s President Viktor Yanukovych on December 3, 2010 in Kiev. Bashar al-Assad
'SERGEI SUPINSKY'
Autori: mvi/VLM, irk/VLM
19.07.2012.
u 07:49

Assadove snage u znak odmazde za smrt predsjednikovih najbližih suradnika iz helikoptera strojnicama su pucale po gradu

Rusija i Kina stavile su veto na rezoluciju Vijeća sigurnosti UN-a kojom se poziva na oštrije sankcije u Siriji, javlja BBC.

Prema planu koji podupire Zapad, na vladu u Damasku bi se, ako ne makne vojne snage i teško naoružanje iz naseljenih mjesta, stavile oštrije sankcije prema poglavlju 7 povelje UN-a.

Ovo je treći put da su Moskva i Beijing stavili veto na oštrije sankcije Siriji.

Nakon smrti sigurnosnih čelnika Assad nestao bez traga

Sirijski predsjednik Bashar al-Assad kao da je nestao s lica zemlje nakon jučerašnje eksplozije u kojoj je poginuo sirijski ministar obrane general Dawooda Rajihu, a sat vremena nakon njega ozljedama su podlegli i njegov zamjenik general Asef Shawkat, suprug sestre predsjednika Assada te zapovjednik kriznog centra, dok je nekolicina čelnika Assadovih sigurnosnih službi u kritičnom stanju.

Sirijski vođa nije se ni u jednom trenutku obratio javnosti, donosi Reuters, niti dao bilo kakvu izjavu nakon što je ostao bez čelnih ljudi koji su napadnuti u sjedištu Nacionalne sigurnosne službe.

S dolaskom jutra borbe u Damasku nisu jenjavale, a pobunjenici su se paljbom približili predsjedničkoj palači koja se nalazi nedaleko od sjedišta sigurnosne službe.

Assadove snage Damask su s okolnih planina granatirale pod okriljem noći, a u znak odmazde za smrt Assadovih najbližih suradnika vladine snage iz helikoptera su strojnicama pucale po gradu.

Ključne riječi

Komentara 49

OB
-obrisani-
18:15 19.07.2012.

Kinezi,a pogotovo Rusi imaju batinu ako dođe do razine ili:ili ! Nemojte se zavaravati da će vam Rusi i KInezi dopustiti da nastavite u istom tonu,Kad dođe na zapadu do proljevanja krvi,stvari će se brzo okrenuti.lako je dok ginu Arapi i muslimani.Gdje je nestao onaj raketni štit,odnosno zašto su Poljaci odustali ?

TE
TelAviv
17:49 19.07.2012.

Amerika, Britanija i Izrael ce uz pomoc "willing" zagospodariti svijetom.

OB
-obrisani-
17:28 19.07.2012.

I Matiju Gubca su gušili godina pa je digao bunu ali nije imao oružje danas Kina i Rusija imaju oružije a Franjo Tahi (usa) treba malo stati jer će za 10 godina zveckati oružje ....kina će ostati bez nafte i onda nema druge nego udri .neizbježno

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije