Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 80
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OKORISTILI SE STRAHOM OD SVINJSKE GRIPE

Rusi Britancima podvalili krivotvoreni tamiflu

tamiflu
Reuters
16.11.2009.
u 10:21

Istražitelji vjeruju kako postoji na tisuće prevaranata, većinom su smješteni u Rusiji, a na promidžbi lijeka koji je ili krivotvoren ili ispod standarda rade danonoćno.

Nervozni Britanci nasjeli su na internetsku ponudu i požurili kupiti tamiflu, lijek protiv takozvane svinjske gripe, u strahu da ga se neće moći domoći u ljekarnama.

Prevaru je otkrila tvrtka za provjeru računalne sigurnosti Sophos. Naime, razotkrila je mrežu dobro organiziranih kriminalaca koji navode kupce na lažne ljekarne u zamjenu za svoj udio u novcu koji će ugrabiti od naivnih kupaca.

Istražitelji vjeruju kako postoji na tisuće prevaranata, većinom su smješteni u Rusiji, a na promidžbi lijeka koji je ili krivotvoren ili ispod standarda rade danonoćno.

Iz Sophosa poručuju kako prevaranti koji stoje iza lažnih internetskih ljekarni ne mare za zdravlje, privatne informacije i podatke o kreditnim karticama kupaca pa bi naručitelji mogli biti višestruko oštećeni. Dnevno prevaranti mogu zaraditi između 10 i 60 tisuća funti, a čak i više kako bude rasla zabrinutost koju budi širenje svinjske gripe.

Iz britanskog zavoda za zdravstvo poručuju kako je cjepivo besplatno svima kojima treba pa nema smisla i dalje gristi mamac i puniti džepove prevarantima.

Osim Britanaca mamac su zagrizli i kupci iz SAD-a, Njemačke, Kanade i Francuske.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Komentara 20

AG
Agramer198
12:47 16.11.2009.

@trputac aha vidim ti si tam pa im i dalje tu i tam metneš hohglanc na cipele i onda frustriran pljuješ po ljudima koji žele izražavati svoje mišljenje o velikoj, licemjernoj Americi... Ajd langsam, bu te infarkt strefil.

OB
-obrisani-
13:06 16.11.2009.

..a u Hrvatskoj sve ORGINALI.......mozda pakovanje....

IZ
izgnanik
12:08 16.11.2009.

opet zavjera izgleda da su rusi najveći krivotvoritelji na svijetu ja mislim da mi to liči na kinu i tajland to su naveći krivotvoljitelji na svijetu .

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije