Naslovnica Vijesti Svijet

Rusi Britancima podvalili krivotvoreni tamiflu

Istražitelji vjeruju kako postoji na tisuće prevaranata, većinom su smješteni u Rusiji, a na promidžbi lijeka koji je ili krivotvoren ili ispod standarda rade danonoćno.
16. studenoga 2009. u 10:21 20 komentara 3 prikaza
tamiflu
Foto: Reuters

Nervozni Britanci nasjeli su na internetsku ponudu i požurili kupiti tamiflu, lijek protiv takozvane svinjske gripe, u strahu da ga se neće moći domoći u ljekarnama.

Prevaru je otkrila tvrtka za provjeru računalne sigurnosti Sophos. Naime, razotkrila je mrežu dobro organiziranih kriminalaca koji navode kupce na lažne ljekarne u zamjenu za svoj udio u novcu koji će ugrabiti od naivnih kupaca.

Istražitelji vjeruju kako postoji na tisuće prevaranata, većinom su smješteni u Rusiji, a na promidžbi lijeka koji je ili krivotvoren ili ispod standarda rade danonoćno.

Iz Sophosa poručuju kako prevaranti koji stoje iza lažnih internetskih ljekarni ne mare za zdravlje, privatne informacije i podatke o kreditnim karticama kupaca pa bi naručitelji mogli biti višestruko oštećeni. Dnevno prevaranti mogu zaraditi između 10 i 60 tisuća funti, a čak i više kako bude rasla zabrinutost koju budi širenje svinjske gripe.

Iz britanskog zavoda za zdravstvo poručuju kako je cjepivo besplatno svima kojima treba pa nema smisla i dalje gristi mamac i puniti džepove prevarantima.

Osim Britanaca mamac su zagrizli i kupci iz SAD-a, Njemačke, Kanade i Francuske.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Matija Vuica
Iskroji svoj život
Matija Vuica: Unikati i rad po mjeri nikada neće izaći iz mode

A1 izdvaja za Vas

  • Agramer198:

    @trputac aha vidim ti si tam pa im i dalje tu i tam metneš hohglanc na cipele i onda frustriran pljuješ po ljudima koji žele izražavati svoje mišljenje o velikoj, licemjernoj Americi... Ajd langsam, bu te infarkt strefil.

  • -obrisani-:

    ..a u Hrvatskoj sve ORGINALI.......mozda pakovanje....

  • izgnanik:

    opet zavjera izgleda da su rusi najveći krivotvoritelji na svijetu ja mislim da mi to liči na kinu i tajland to su naveći krivotvoljitelji na svijetu .