Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 23
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Od 4. do 25. rujna

Rujanska eno-gastronomija u Slavoniji i Podravini

Foto: Matija Turkalj
1/3
19.08.2021.
u 23:39

Kako je istaknuto na predstavljanju u vinariji Vineda u Vukosavljevici, novi vinski festival “Slavonija i Podravina wine not?!” održat će se na pet atraktivnih lokacija od 4. do 25. rujna, a gosti će moći uživati u vrhunskim vinima i iznimno zanimljivom programu.

Turistička zajednica Virovitičko-podravske županije organizirat će više ekskluzivnih vinskih događanja i omogućiti posjetiteljima da dožive ovu županiju kroz spoj prirode, kulture i eno-gastronomskih senzacija. Kako je istaknuto na predstavljanju u vinariji Vineda u Vukosavljevici, novi vinski festival “Slavonija i Podravina wine not?!” održat će se na pet atraktivnih lokacija od 4. do 25. rujna, a gosti će moći uživati u vrhunskim vinima i iznimno zanimljivom programu.

– Ovdje je riječ o ciklusu vinskih manifestacija. Naziv je možda malo provokativan, ali htjeli smo zapravo pokazati da se, iako mi nismo tipična vinska destinacija, vinski turizam kod nas itekako počeo razvijati. Manifestacijom se želimo predstaviti kao butik vinska destinacija i otkriti što sve nudimo pravim znalcima i ljubiteljima vina – rekla je Marti na Jakelić, direktorica TZ Virovitičko-podravske županije. Sve će započeti s Wine&Cake ladanjskom večeri u dvorcu Janković u Suhopolju, gdje će posjetitelji moći uživati u savršenom spoju kolača nagrađivane slastičarke Sandre Jadek i odličnih desertnih vina.

Slijede vinska biciklijada virovitičkim vidicima uz degustaciju vina lokalnih vinarija, potom poezija i vino u rodnoj kući Petra Preradovića u Grabrovnici, vinski piknik u Park-šumi Jankovac te vinski maraton Wine&Run u Orahovici. Nema sumnje, rujan u Slavoniji i Podravini bit će u znaku vina. – Mi smo poznati po obnavljanju kulturne i povijesne baštine, ali želimo se pozicionirati i na eno-gastro karti Hrvatske. Ovo je prva vinska manifestacija ekskluzivnog tipa u našoj županiji, program je iznimno bogat i zanimljiv i vjerujemo kako će odaziv biti odličan – istaknuo je virovitičko-podravski župan Igor Andrović. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije