Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 195
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
AZIJSKA TURNEJA AMERIČKOG PREDSJEDNIKA

Ručkom s kineskim premijerom Obama zaključio posjet Kini

barack obama
Reuters
18.11.2009.
u 09:26

Glavna tema razgovora za oproštajnim ručkom u Pekingu bila je trgovinska razmjena između dviju zemalja. Dok Kinezi prigovaraju visokim carinama Amerikanaca, druga se strana buni zbog niskog tečaja kineske valute.

Američki predsjednik Barack Obama posljednji je dan svojega posjeta Kini zaključio ručkom s kineskim premijerom Wen Jiabaom u Pekingu.

Iako su državnici izjavili kako odnosi između dviju zemalja napreduju i kako će nastojati raditi na njihovu poboljšanju, nesuglasice opstaju. Glavna tema razgovora za oproštajnim ručkom bila je trgovinska razmjena. Iz Pekinga je stigla pritužba na račun carina s kojima se u SAD-u susreću kineski izvoznici čelika i gume, dok druga strana prigovara zbog niskog tečaja jena koji najviše pogoduje baš kineskim izvoznicima.

Iako su obje strane pokazale želju da smanje napetosti u trgovinskim odnosima, Obamin posjet nije polučio željene rezultate.

Prije polaska u južnokorejski Seul, američki je predsjednik posjetio Kineski zid.

Ključne riječi

Komentara 2

OB
-obrisani-
17:35 18.11.2009.

Pa kaj je tomu Obami ? Na svakoj slici snimljenoj u Aziji, ima povijenu kičmu.Pa zar se tamo treba ponašati kao dvorska luda ?

Avatar DZvonimir@KNIN
DZvonimir@KNIN
10:22 19.11.2009.

Ma moze on da glumi koliko oce al ovaj zuti vuce konce.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije