Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Svijet

Ručkom s kineskim premijerom Obama zaključio posjet Kini

Glavna tema razgovora za oproštajnim ručkom u Pekingu bila je trgovinska razmjena između dviju zemalja. Dok Kinezi prigovaraju visokim carinama Amerikanaca, druga se strana buni zbog niskog tečaja kineske valute.
18. studenoga 2009. u 09:26 2 komentara 11 prikaza
barack obama
Foto: Reuters

Američki predsjednik Barack Obama posljednji je dan svojega posjeta Kini zaključio ručkom s kineskim premijerom Wen Jiabaom u Pekingu.

Iako su državnici izjavili kako odnosi između dviju zemalja napreduju i kako će nastojati raditi na njihovu poboljšanju, nesuglasice opstaju. Glavna tema razgovora za oproštajnim ručkom bila je trgovinska razmjena. Iz Pekinga je stigla pritužba na račun carina s kojima se u SAD-u susreću kineski izvoznici čelika i gume, dok druga strana prigovara zbog niskog tečaja jena koji najviše pogoduje baš kineskim izvoznicima.

Iako su obje strane pokazale želju da smanje napetosti u trgovinskim odnosima, Obamin posjet nije polučio željene rezultate.

Prije polaska u južnokorejski Seul, američki je predsjednik posjetio Kineski zid.

Business brunch: Must have vodič za hrvatske biznismene
Slasni zalogaji
Business brunch: Must have vodič za hrvatske biznismene
Grawe
PRIHVATI IZAZOV
Izazov za sve trkače koji žele pomoći drugima
  • -obrisani-:

    Pa kaj je tomu Obami ? Na svakoj slici snimljenoj u Aziji, ima povijenu kičmu.Pa zar se tamo treba ponašati kao dvorska luda ?

  • Avatar DZvonimir@KNIN
    DZvonimir@KNIN:

    Ma moze on da glumi koliko oce al ovaj zuti vuce konce.