Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 22
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
registracije

Rok curi, a MUP i dizajner još se nisu dogovorili o novim oznakama za vozila

06.03.2015., Zagreb - Ministarstvo unutarnjih poslova, ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojic  predstavio odabir idejnih rjesenja za nove registracijske plocice vozila u Republici Hrvatskoj.
Foto: Robert Anic/PIXSELL
01.05.2015.
u 08:32

MUP želi na postojeće pločice staviti oznake Europe i iskoristi naš font, no mi na to ne pristajemo, kaže dizajner Nikola Đurek

MUP i dizajner Nikola Đurek, koji je s timom suradnika pobijedio na natječaju za izbor novih registracijskih pločica, još se nisu dogovorili kako će nove pločice izgledati.

– Do ponedjeljka treba naručiti materijal i početi izradu da bi se mogao ispoštovati najavljeni rok početka uporabe novih pločica 1. srpnja. Zato očekujem da će mi iz MUP-a do petka javiti prihvaćaju li naše rješenje s grbom koje smo bili poslali na natječaj. Nakon više sastanaka MUP je ostao kod svog prvog prijedloga, a to je da se na postojeće pločice stavi oznaka Europe i iskoristi naš font. Mi na to ne pristajemo – kaže dizajner.

Prema njegovu prijedlogu, na pločicama bi najprije bio znak EU, zatim hrvatski grb, brojčana oznaka pa oznaka grada. Za one koji na pločicama ne žele oznaku grada slovnu bi oznaku smjestio u sredini, između brojeva. Diplomatska predstavništva pak slovnu bi oznaku imala na početku. U MUP-u pak kažu da će se rješenje naći na vrijeme i da će nove pločice biti u primjeni od 1. srpnja.

>> Čak 62 posto građana želi grb na tablicama, za kvadratiće 15,1 posto 

>> Zbog Karamarka i Ostojića dizajneri bi mogli ostati bez posla 

>> Dizajneri se žale ministarstvu: Budite dosljedni i poštujte vlastite natječaje

Komentara 26

Avatar navijač
navijač
08:54 01.05.2015.

Propao im je plan da maknu grb , pa su se posvadjali.

ZG
zorbas.grk
08:37 01.05.2015.

a šta se imate i dogovarati....ostaviti iste uz dodatke koda i oznake EU...iz svega stvarate nepotrebna čuda i nepotrebne troškove

DR
drugPlenky
09:36 01.05.2015.

Svi mi znamo što bi oni najradije stavili ali se ne usude

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije