Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 171
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pankretić i Komadina

Razgovori o razvojim projektima Primorsko-goranske županije

Božidar Pankretić
17.09.2010.
u 14:52

Značajni su projekti Sportskog centra Platak, dvorci Frankopana, Dom za starije i nemoćne Volosko, Lječilište Veli Lošinj, projekti odvodnje i vodopskrbe na Učki, u Gorskom kotaru i na Krku.

Potpredsjednik Vlade RH i ministar regionalnog razvoja, šumarstva i vodnog gospodarstva Božidar Pankretić boravio je danas u Primorsko-goranskoj županiji, gdje se susreo sa županom Zlatkom Komadinom. Razgovarali su o razvojim projektima PGŽ-e, od kojih bi dio trebao biti financiran iz domaćih izvora, a dio iz fondova Europske unije.

- Primorsko-goranska županija ima 150 projekata vrijednih 2 milijarde i 200 milijuna eura. Trećinu je kandidirala Županija, trećinu jedinice lokalne samouprave, a ostalo otpada na LNG projekt. Što se tiče dokumentacije, trećina projekata ima građevinsku dozvolu, za trećinu se dokumentacija ishoduje, a ostalo je u izradi, kazao je nakon sastanka župan Z. Komadina.

Od iznimne važnosti za Županiju su projekti Sportskog centra Platak, dvorci Frankopana, Dom za starije i nemoćne Volosko, Lječilište Veli Lošinj, projekti odvodnje i vodopskrbe na Učki, u Gorskom kotaru i na otoku Krku. Osim posjeta Primorsko-gorasnkoj županiji, ministar Pankretić najavio je obilazak i ostalih županija kako bi s gradovima, općinama i županijama pripremili projekte i stavili ih u bazu u kojoj  ih na razini Hrvatske ima već oko 2260.

Ministar Pankretić dodijelio je i certifikate regionalnim koordinatorima, Doris Sošić iz Regionalne razvojne agencije Porin i Darku Lorencinu iz Istarske razvojne agencjije.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije