Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 42
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
vrijeme se stabilizira

Ravnateljica DHMZ-a otkrila što nam nosi kolovoz: Prognoze za lipanj i srpanj su se obistinile

Glavna ravnateljica Državnog hidrometeorološkog zavoda Branka Ivančan Picek
Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL
1/3
26.07.2023.
u 21:00

Prognoze su, napominje, predviđanja vremena i ne znači da će se ono stvarno dogoditi. Također, ističe kako je vremenskih nepogoda bilo i u prošlosti

Olujno nevrijeme proteklih je dana zahvatilo veći dio Hrvatske. Ravnateljica DHMZ-a, Branka Ivančan Picek, navodi kako se vrijeme, što se tiče superćelijskih oluja, stabilizira, ali da do nedjelje može biti lokalnih i grmljavinskih pljuskova. One, ipak, ne bi trebale biti onakve kao u proteklom tjednu. 

“Naše sezonske prognoze pokazuju za lipanj, srpanj i kolovoz da će ljeto biti toplije od prosjeka. Prognoze su pokazivale nestabilan lipanj i srpanj, što se i obistinilo. S velikom vjerojatnošću bih rekla da nam kolovoz nosi toplo vrijeme i nastavak ljeta te manju mogućnost nestabilnog vremena”, kazala je u Dnevniku N1.

VEZANI ČLANCI:

Prognoze su, napominje, predviđanja vremena i ne znači da će se ono stvarno dogoditi. Također, ističe kako je vremenskih nepogoda bilo i u prošlosti. 

"Ljudi su se prepali, pogotovo u srijedu u Zagrebu, nastradalo je i troje građana. Ali treba reći da otkad postoje mjerenja oluja takvih intenziteta nije bilo od 19. stoljeća. Ima izoliranih slučajeva, ali ova je bila karakteristična po svojim dimenzijama i da je izuzetno brzo prošla našim krajevima hraneći se toplim zrakom. Naš uređaj za mjerenje udara vjetra u Slavoniji je uništen. Izmjerio je brzinu od 180 km/h, što je maksimalna, nakon toga mi više nismo imali podataka”, napomenula je.

VIDEO Limeni dio zgrade visi s krošnje stabla na Vrbiku u Zagrebu

Komentara 20

LU
Ludwik
21:34 26.07.2023.

Gispođo Picek, prekvalificirajte se za prognoziranje ishoda sportskih događaja. Osnujte Državni sportsko-kladioničarski zavod... Garantiram da bi takav DSKZ imao više pratitelja nego današnji DHMZ, a bogmeš i više točnih pogodaka...

EF
Efendi
22:25 26.07.2023.

I ja kad uplatim Eurojackpot, prognoziram milijune, ali to ne znaci da ce se moja predvidjanja i obistiniti! Isto tako i DHMZ, i oni se igraju Loto pogadjanja.

HO
homofobic
22:20 26.07.2023.

Prognoze za lipanj i srpanj su se obistinile - doslo je ljeto!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije