Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
anketa: kakvo je stanje kod vas?

VIDEO/FOTO Ovo je Zagreb tjedan dana nakon velikog nevremena, građani se žale na lim koji prijeti

Zagreb: Nasip uz Savu i dalje pun prepreka nakon jakog nevremena
Foto: Igor Soban/PIXSELL
1/48
26.07.2023.
u 14:52

Da sve lokacije i danas nisu sigurne priznaju i u gradskoj upravi postavljajući oznake opasnosti u razrušene parkove, no sve više Zagrepčana ukazuje kako nije sigurno niti hodati u blizini zgrada.

Točno tjedan dana prošlo je otkako je metropolom prohujalo snažno nevrijeme kakvo ni najstariji stanovnici grada, ali niti mjerni instrumenti prognostičara, ne pamte. Olujni vjetar s udarima preko 100 kilometara na sat tog poslijepodneva počupao je više od 1200 stabala, porazbijao desetine automobila, napravio štetu na brojnim objektima i u svega 10 minuta paralizirao milijunski grad.

Oluja je sa sobom odnijela i dva života. Stradala su dvojica muškaraca, jedan u zagrebačkim Dugavama pred ulazom u zgradu, dok je drugi poginuo na cesti na Žitnjaku uslijed pada stabla na automobil. Strašne posljedice nevremena vidljive su diljem metropole i danas, sedam dana kasnije.

Iako su vatrogasci, sve dežurne i gradske službe odradili nekoliko tisuća intervencija, po kvartovima na brojnim mjestima djeluje kao da je razorno nevrijeme bilo jučer. Doduše, od prošle srijede do danas središnju je Hrvatsku pa i glavni grad pogodilo još nekoliko jačih nevremena koji su, doduše u daleko manjem opsegu, ali prouzrokovali dodatnu štetu te otežali sanaciju postojeće.

Zagreb: Nasip uz Savu i dalje pun prepreka nakon jakog nevremena
1/39

Da sve lokacije i danas nisu sigurne priznaju i u gradskoj upravi postavljajući oznake opasnosti u razrušene parkove, no sve više Zagrepčana ukazuje kako nije sigurno niti hodati u blizini zgrada. Primjerice u naselju Vrbik, u ulici nobelovca Lavoslava Ružičke dio odlomljenog lima i dalje visi zakačen o krošnju stabla.

Na istu situaciju ukazuju i stanovnici Trnjanske Savice koji u Facebook grupi Moj kvart Savica upozoravaju susjede na dio lima u krošnji u Rudžjakovoj ulici. Podsjetimo, tek nakon pisanja Večernjeg lista u Dugavama je jučer uklonjeno stablo koje je stajalo naslonjeno na zgradu otkako ga je nevrijeme prošle srijede odlomilo.

Ključne riječi

Komentara 7

OL
olujasviholuja2
15:09 26.07.2023.

Zagrebčani su i zaslužili da imaju novu nesposobnu gradsku upravu. Kako možeš biti najivan da daš upravljanje gradom ljudima koji u životu nisu ništa radili osim prosvjedovanja.

Avatar Senf na kobasi
Senf na kobasi
15:14 26.07.2023.

opet glasajte za TT i njegove drugove.

Avatar Zavratnica
Zavratnica
15:21 26.07.2023.

Večernji se sada čudi,a u vrijeme predizborne kampanje je podržavao nazadnog TTejca i njegovu nesposobnu družinu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije