Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 165
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Afera u Zadru

Ravnatelj doma uplate turista za boravak u karanteni primao na privatni račun? 'Ni lipu nisam zadržao'

Google Maps
25.08.2021.
u 14:25

U razgovoru, koji je snimljen, može se čuti kako Radoš, nakon sekunde oklijevanja, potvrđuje da je riječ o njegovu privatnom bankovnom računu i to pod nevjerojatnom izlikom: „A ne možemo sad drukčije kad su svi na godišnjem. O tome se radi."

Zadarska županija sazvala je žurnu sjednicu Domskog odbora, na kojoj će se raspravljati o informacijama da je ravnatelj Stipica Radoš uplate stranaca koji su boravili u Srednjoškolskom đačkom domu primao na svoj račun.

– Čim je doznao za spomenuti zahtjev, župan Longin preko resornog pročelnika zatražio je hitnu sjednicu Domskog odbora i njihovo očitovanje. Riječ je o ozbiljnim optužbama, ali detaljniji komentar svakako ćemo imati nakon što dobijemo konkretnije i potpunije informacije – kazali su iz Županije za 057info.

S obzirom na tajnost takvih lokacija, javnosti je malo poznato da su tamo do 20. kolovoza boravili turisti koji su za samoizolaciju plaćali 245 kuna po noćenju. Jednom od njih bilo je sumnjivo kad im je ravnatelj kao podatke za uplatu dostavio IBAN koji je izgledao kao bankovni račun fizičke, a ne pravne osobe. Stoga ga je nazvao kako bi pitao za naziv primatelja. U razgovoru, koji je snimljen, može se čuti kako Radoš, nakon sekunde oklijevanja, potvrđuje da je riječ o njegovu privatnom bankovnom računu i to pod nevjerojatnom izlikom:

„A ne možemo sad drukčije kad su oni svi na godišnjem. O tome se radi."

Ravnatelj Srednjoškolskog đačkog doma tvrdi kako nikakvih malverzacija nije bilo.

– Sve je izvučeno iz konteksta. Ja nemam što kriti, jednu jedinu lipu nisam zadržao za sebe, a što se i kako događalo, utvrdit će institucije – kaže Radoš, dodajući kako ga do sada nije kontaktirao nitko iz policije ili državnog odvjetništva.

Cijeli je slučaj javnosti otkrio županijski vijećnik SDP-a Jure Zubčić.

– Za usporedbu, to vam je kao da vas policajac traži da kaznu za brzu vožnju platite na njegov privatan račun. Pazite sad, čovjek se pravda da je računovodstvo na godišnjem odmoru. Tako vjerojatno i blagajnica u dućanu kaže da ne može izdati račun jer je netko iz računovodstva na godišnjem. Zar se vama nije dogodilo da vam policajac ne može ispisati kaznu jer je netko iz računovodstva na godišnjem? Obično kokošarenje čovjeka koji se hvali da je osnivač HDZ-a, a svojedobno je javnosti objašnjavao za kakvu Hrvatsku se borio. Ovim djelima je pokazao za što se stvarno borio i kakvu nam Hrvatsku takvi kao on ostavljaju. Opustošenu, opljačkanu i demoraliziranu državu iz koje svatko normalan s pogledom u budućnost želi otići – kazao je Zubčić za 057info.

Iz PU zadarske potvrđeno je da je u tijeku kriminalističko istraživanje u sklopu kojeg policija u suradnji s nadležnim odvjetništvom poduzima izvide.

Ključne riječi

Komentara 13

Avatar Konjina3.0
Konjina3.0
15:21 25.08.2021.

kradi dok te ne uhvate, moto većine Hrvata

VO
Volimrukomet
15:35 25.08.2021.

Jeli još uvjek Ravnatelj?

Avatar Pravi Hrvat na kvadrat
Pravi Hrvat na kvadrat
23:14 25.08.2021.

Ravnatelj doma uplate turista za boravak u karanteni primao na privatni račun jer je hrvatski domoljub koji ima Hrvatsku i svoj je na svome regijskome.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije