Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TERETE GA ZA TEŠKO UBOJSTVO

Ravnatelj splitskog Centra za socijalnu skrb: Napadač i žrtva imaju tinejdžera, zbrinut je kod rodbine

Split: Muškarac nožem ubio zaposlenicu Lidla
Foto: Miroslav Lelas/PIXSELL
1/3
01.12.2021.
u 15:06

Đekić ranije nije bio prijavljivan, nema povijest obiteljskog nasilja i oni nikad nisu bili u tretmanu Centra za socijalnu skrb

Za kazneno djelo teškog ubojstva prijavljen je Željko Đekić zvani Lika (54), koji je u utorak u trgovini Lidla na Poljičkoj cesti u Splitu, nasmrt nožem izbo V.P. (44), bivšu partnericu s kojom ima dijete. Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja policijski službvenici predali su ga pritvorskom nadzorniku.

Za kazneno djelo teškog ubojstva predviđena je maksimalna kazna od 40 godina zatvora.

Detalji sumanutog obračuna koji je završio smrću nesretne žene na  njezinom radnom mjestu, više-manje su poznati. Đekić je nešto prije 15 sati ušao u trgovinu i prišao svojoj žrtvi koja je slagala robu na police. Nakon kratkog verbalnog napada, izvadio je nož i divljački je izbo više puta pred šokiranim zaposlenicima i kupcima. Svladala su ga dva muškarca koji su se u trenutku događaja nalazili u trgovini i zadržali ga do dolaska policije.

Pojavile su se i fotografije s mjesta događaja na kojima se vide dvojica mladića koji napadača drže na podu, a  navodno postoje i one na kojima se vidi teško ozlijeđena, krvava žena i njezine kolegice koje joj pokušavaju pomoći, jedna joj je davala umjetno disanje. Međutim, nije joj se moglo pomoći. Hitna pomoć odvezla ju je u KBC Split gdje je ubrzo preminula.

Đekić ranije nije bio prijavljivan, nema povijest obiteljskog nasilja i oni nikad nisu bili u tretmanu Centra za socijalnu skrb. Potvrdio nam je to Ante Bjažević, ravnatelj splitskog Centra. Pitali smo ga gdje je nakon ubojstva majke dijete koje je zapravo ostalo bez oba roditelja.

- S obzirom da žrtva i napadač imaju malodobno dijete mi smo se odmah uključili u slučaj. Riječ je o tinejdžeru, on je zbrinut kod rodbine, odnosno ostao je u svom prirodnom okruženju, s bakom s kojom je i do sada živio, zajedno s majkom. Pružit ćemo im svu potrebnu psihološku podršku – rekao nam je Bjažević, koji je pred mirovinom i u svom se poslu svega nagledao, ali je i sam zgrožen i potresen tragedijom koja se dogodila.

Trgovina Lidla u kojoj se dogodio zločin još uvijek je zatvorena, u znak žalosti za ubijenom kolegicom, a kako su javili iz uprave tvrtke, tako će ostati sve do subote. "Lidl Hrvatska i ovim putem izražava najiskreniju sućut obitelji svoje preminule zaposlenice i duboko žaljenje zbog ove velike tragedije, te će osigurati i maksimalnu podršku. Također je i svim zaposlenicima u splitskoj trgovini na Poljičkoj cesti na raspolaganju i osigurana stručna psihološka ponoć" javili su iz trgovačkog lanca.

Inače, Željko Đekić brat je Milenka Đekića kojeg je 1996. godine ispred splitske diskoteke Palladium hicem iz pištolja ubio tadašnji šef specijalne policije Vinko Budiša.

Stravično ubojstvo žene u Splitu bila je tema o kojoj je jučer u Saboru govorio i premijer Plenković.

- Ja sam predložio da Sabor ratificira konvenciju Vijeća Europe o sprječavanju nasilja nad ženama i u obitelji i otklanjao maglu koju su neki tada puštali o nekakvim zombijima koji će hodati hrvatskim ulicama. Čak sam platio dio političke cijene za to. Ono što nažalost ne mogu spriječiti je, ne mogu spriječiti primitivce, divljake i kretene da rade takva kaznena djela. Za to nemam lijeka, ali imam lijeka da pooštravam Kazneni zakon i sve druge zakone – rekao je Plenković aludirajući na usvajanje Istanbulske konvencije i najavljujući strože kazne.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije