Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 183
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Županijski sud

Ratni zločin: Istraga protiv Marka Bolića, ali i njegova sina Rade

bolic04_krs_211010
Kristina Štedul Fabac/PIXSELL
22.10.2010.
u 18:08

U srijedu u Karlovcu privedeni osumnjičeniik ostat će u pritvoru još 30 dana. Njegov sin, također osumnjičen za ubojstvo dvojice Hrvata 1991., hrvatskom je sudstvu nedostupan

Na zahtjev Županijskog državnog odvjetništva u Karlovcu istražna sutkinja Jasminka Jerinić Mušnjak odredila je provođenje istrage, vezano uz ratni zločin, protiv u srijedu privedenog Marka Bolića (66), ali i njegova sina Rade Bolića (39). Tereti ih se da su kao pripadnici tzv. skradske čete srpske teritorijalne obrane 4. studenoga 1991. u Podvožiću, protivno Ženevskim konvencijama, tijekom proboja iz vojarne u Logorištu ubili Marijana Jakšića i Darka Tomašića. Jakšić i Tomašić, pripadnici Hrvatske vojske, već su bili odložili oružje i podigli ruke u znak predaje.

M. Boliću određen je pritvor od 30 dana zbog opasnosti od bijega i utjecaja na svjedoke. Njegov sin Rade nedostupan je hrvatskom pravosuđu. Po nekim je informacijama u Srbiji. Raspisana je tjeralica.

Komentara 4

KR
krilnik2
18:44 22.10.2010.

Uhapsite tadasnjeg precednika sfrj i vrhovnog komandanta JNA - Mesica po zapovijednoj odgovornosti!

KO
kocen
19:11 22.10.2010.

Reći će Marko i Rade na sudu:ma nismo mi mi to namjerno,gulili mi kompira za ručak kad, ono slučajno opali tanđara i vidimo mi pala obadva. Eto takva je njihova priča za sve naše poginule. Svi su bili kuvari,medicinari,tehničko osoblje a niko na minobacačima i topovima.

ST
strsica
23:50 30.10.2010.

To su price za malu djecu, sto ste do sada cekali ako je tip to stvarno uradio. Lov na vjestice. Bando lopovska.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije